Autor La recepta
27 Juliol 2017 a 12:00

Patates al caliu

patates al caliu

Recepta típica catalana, fàcil i deliciosa forma de gaudir d’una recepta on les patates són les protagonistes, sent generalment l’acompanyament a l’aliment principal. VEGEM:

Ingredients 4 persones
• 4 patates de la mateixa mida
• 1 pebrot vermell petit
• 1 pebrot verd petit
• 1 llimona
• Salsa allioli
• Oli oliva
• Sal, pebre vermell dolç
• Orenga

Elaboració

Rentem les patates en aigua i assequem bé, tallem en meitats iguals.
En un pot amb aigua les posem que bullin, per aconseguir una primera cocció, durant 5-6 minuts.
En una base de vidre, posem oli d’oliva, prou perquè quedi el fons humit. Ruixem les patates amb oli, a continuació els posem sal i orenga.
Tallem i traiem el peduncle als pebrots, en quatre tires.
Tallem les puntes de la llimona, partim en dos i després a rodanxes fines.
A la base de vidre, juntament amb les patates, col·loquem els pebrots i la llimona a rodanxes. Afegim sal a aquests dos.
Ja només ens queda introduir en el forn per acabar de coure les patates, els pebrots i la llimona, forn que haurem preescalfat a 180º, i controlant que no se’ns passin de cocció (dependrà del gruix de les patates), el deixem al voltant de 20 minuts.
Traiem i muntem el plat, acabant amb el pebre vermell dolç, unes gotes d’oli i dos punts d’allioli (ou, all, oli i sal).

Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version