Autor Economia
30 juliol 2017 a 15:00

RETAILcat valora molt positivament la nova llei de Comerç,

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Recull les 5 esmenes que van presentar

RETAILcat

Representants de RETAILcat han assistit al ple del Parlament per constatar que la nova llei del comerç català recull les esmenes aportades per aquesta patronal. Segons Joan Carles Calbet, president de RETAILcat, la llei recull els 5 punts que ells van demanar:

BIDs – La llei de comerç introdueix el model de BIDs com a eina per garantir la competitivitat dels eixos comercials urbans i es compromet a tenir una legislació pròpia abans de 18 mesos.

Venda online – S’introdueixen diversos elements per equiparar la venda online a la venda en establiments físics.

A més, s’estableix que els ajuntaments podran taxar la distribució a domicili, per garantir la sostenibilitat i controlar l’impacte en mobilitat.

Horaris comercials – S’estableixen 75h/setmanals i s’introdueix per primera vegada el concepte d’horari d’estiu (4 mesos fins les 22h) i horari d’hivern (8 mesos fins les 21h). Una bona manera d’iniciar un camí cap una millor conciliació i per aproximar-nos als horaris de la resta de països europeus.

Municipi turístic – Un municipi podrà ser declarat turístic, per raons comercials, si acredita una afluència de més d’1milió de turistes anuals, durant cinc anys consecutius. D’aquesta manera, no es crearan artificialment municipis turístics per raons comercials.

A banda, la llei també estableix que el silenci administratiu del Departament de Comerç en aquesta matèria, significa la denegació. Evitem així que es repeteixin experiències anteriors que es declaren turístics per descuit del departament de comerç.

Rebaixes – La llei recull que el Consell Assessor de Comerç serà l’òrgan que fixarà les dates d’inici i la periodicitat de lesrebaixes. Així es permet anar coordinats per potenciar l’efecte de comunicació de l’inici de rebaixes.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×