Autor Articles i estudis
30 setembre 2017 a 12:00

Errors en afaitar-te que no has de cometre: així és l’afaitat 10!

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

bellesa afeitar

El rasurat és un dels rituals més agressius per a la pell… sobretot si comets alguns errors a l’afaitar-te… T’expliquem el que molts homes fan malament a l’afaitar-se i com ho haurien de fer per aconseguir un afaitat de 10.

Afeitat a tot gas: NO! Millor afaitar quan tinguis una mica de temps
Les presses no són bones conselleres, sobretot si parlem d’afaitat. Per això si ets dels que aprofita fins a l’últim minut al llit i només et queden deu minuts per a la dutxa, l’afaitat i el cabell, et recomanem que t’afaitis abans d’anar a dormir. Li dedicaràs tot el temps que aquest ritual precisa i la teva pell t’ho agrairà.

Afeitat en sec: NO! Millor sobre el rostre humit amb aigua calenta
No és la primera vegada que ho diem, però potser és interessant recordar-ho: per evitar que la pell pateixi, el millor és afaitar-se després de la dutxa, ja que l’aigua calenta fa que el pèl es debiliti i que els porus s’obrin. Si ets dels que t’agrada dutxar-te a la nit i afaitar-te al matí, el millor és que humitegis la cara i la fulla amb aigua calenta abans d’afaitar.

Aprofitar les fulles fins al final: NO! Fulles sempre en perfecte estat
Només si les eines que fem servir estan en perfecte estat, el resultat serà òptim. I en el cas de l’afaitat no és una excepció. Si les fulles tallen bé, l’afaitat serà suau i perfecte. No aprofitis la fulla fins a les últimes… Al mínim inici que no talla, canvia-les, en cas contrari hauràs de repetir passades, una per una, enrogint la cara i amb el risc de patir talls.

Afaitar a contrapèl: NO! Millor en direcció del pèl
La forma menys agressiva per afaitar és seguint la direcció del creixement del pèl. Si ho fas del revés apuraràs més, però també és molt possible que omplis el teu rostre de porus vermells. Per això molts homes diuen que només s’afaiten dues vegades en setmana perquè tenen la pell molt sensible. El que passa és que s’afaiten a contrapèl per a un resultat més apurat, però també més agressiu.

El consell dels professionals és realitzar una primera passada amb la fulla en la direcció de creixement de la barba, i si queden pelets, tornis a ensabonar i a passar la fulla en sentit del creixement. Si tot i així no surten, no passis una i altra vegada. Comprova en quina direcció creix el pèl de la zona rebel -cosa que notaràs fàcilment al passar-te els dits- i passa’t la maquineta en aquest sentit.

Afaitar utilitzant un cop de mà: NO! Les dues mans són necessàries
Sabem que és important estar assabentats del que passa al món (o al teu Facebook) des de primera hora del matí i que coneixes el teu rostre amb els ulls tancats, però no per això has d’utilitzar un cop de mà per fer una ullada el teu mòbil i l’altra per subjectar la maquineta, afeitant-te a cegues. És importantíssim que mentre amb una mà subjectis la maquineta, amb l’altra vagis estirant la pell per facilitar el rasurat. Al tersar la pell, la maquineta llisca millor i col·loques els porus a favor d’ella i necessitaràs menys passades per a un afaitat perfecte.

Utilitzar aftershave, sigui quin sigui el tipus de pell: NO! Utilitza productes que reequilibrin la teva pell
Per a molts homes, l’ús d’afteshave és imprescindible. No són capaços de finalitzar l’afaitat si un cop de dits la cara, amb aquest producte alcohòlic, que en fa anys s’utilitzava per desinfectar les petites ferides produïdes a afaitar-se. Avui en dia ja no cal: sabem aprofitar l’aigua calenta per estovar el pèl i obrir el porus, utilitzem fulles que tallen millor, no ens afaitem a contrapèl i utilitzem les dues mans per conduir perfectament la maquineta…

Si ets dels que t’agrada palmejar-te la cara, com feia el teu pare o avi, amb un aftersave, tria fórmules sense alcohol, però si no tens aquest toc nostàlgic / sentimental, el més aconsellable és la utilització de bàlsams o locions que reequilibrin el teu pell i la calmin.

Per www.bellezaactiva.com / AMIC

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×