Autor Societat
27 Setembre 2017 a 18:00

Per l’escalada coercitiva que està utilitzant l’administració de l’Estat

Mercè Conesa trasllada a vuit defensors dels Drets Humans la seva preocupació

drets_humans diba merce conesa

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha demanat «el respecte per a totes les persones, tinguin l’opinió que tinguin i es posicionin com es posicionin en relació al referèndum de l’1 d’octubre». Ho ha fet durant la recepció a vuit activistes internacionals dels Drets Humans, que ha tingut lloc aquest migdia a la seu de la corporació, i durant la qual ha mostrat la seva preocupació per les últimes accions de l’administració de l’Estat.

En aquesta trobada, Conesa ha lamentat que «molts alcaldes ens hem pronunciat a favor del referèndum i, per la nostra expressió política, se’ns demana explicacions davant dels jutjats». Segons Conesa, «avui el repte dels ciutadans de Catalunya va més enllà d’una posició ideològica: és un repte en relació al respecte dels drets fonamentals».

Suport als alcaldes requerits

La presidenta de la Diputació, en una atenció als mitjans prèvia a la trobada, ha mostrat «tot el suport als alcaldes i alcaldesses requerits aquests dies» i ha instat a mantenir «molta calma i molta tranquil·litat, perquè ningú pot vulnerar els drets polítics que tenim reconeguts». En aquest sentit, Mercè Conesa ha convidat a «aquells que fan servir la força o la coacció als mitjans per limitar drets polítics a rellegir la Constitució de 1978, que és la que ells defensen».

Finalment, Conesa ha mostrat la seva preocupació per l’incompliment, per part de l’Estat, de l’acord d’acollida de persones refugiades, que ha qualificat de «molt greu», tot lamentant que l’Estat «posi pals a les rodes a les ciutats compromeses amb la defensa dels Drets Humans».

https://www.youtube.com/watch?v=z4ZZYfpo58o&authuser=0

Switch to mobile version