Autor Economia
27 octubre 2017 a 10:00

21.800 aturats menys durant el tercer trimestre a Catalunya

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Segons dades de l’INE

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé // Imatge del web de la Cecot

L’atur a Catalunya va baixar en 21.800 persones durant el tercer trimestre de l’any. Les dades que ha fet pet públiques avui l’Institut Nacional d’Estadística (INE) mostren la tendència a la baixa de la taxa d’aturats també a la resta de l’estat espanyol, on aquest trimestre l’atur registrat ha baixat en 182.600 persones respecte el trimestre anterior.

Així doncs, el nombre d’aturats registrats a les oficines dels Serveis Públics d’Ocupació se situa en 475.600 persones a Catalunya i en 3.731.700 al conjunt de l’estat. Amb aquestes dades, i segons l’INE, l’atur se situa a dia d’avui en el 12,5% a Catalunya i 16,38%.

Aquestes dades, són resultat d’una millora clara en la creació d’ocupació: a l’Estat espanyol 235.900 persones van començar a treballar durant el tercer trimestre de l’any i se superen els 19M d’ocupats des de l’inici de la crisi. Catalunya, per altra banda, se situa com a segona comunitat autònoma amb més creació d’ocupació (46.100 persones) només per darrere del País Valencià (47.400 persones).

D’aquests nous llocs de treball, 177.600 pertanyen al sector privat i 58.300 al públic. Per sectors econòmics, el sector serveis acumula la principal xifra de creació d’ocupació en 236.400 nous llocs de treball. A Catalunya, el sector que ha creat més ocupació ha estat la indústria, amb 19.500 llocs de treball seguit del sector serveis amb 17.400 nous llocs.

Amb tot, i segons dades de l’INE, durant el tercer trimestre de l’any també ha caigut l’atur de llarga durada un 6,6% i les dades d’atur juvenil baixen fins al 35,9%.

Posicionament de la Cecot

La Cecot valora molt positivament les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) feta pública avui per l’INE i destaca la reducció de l’atur en comparació amb el trimestre anterior i l’increment de la creació d’ocupació en la majoria de sectors econòmics del país.

Per David Garrofé, secretari general de la Cecot, “més enllà de l’esperable reducció de l’atur i la creació d’ocupació en el sector dels serveis que ha coincidit amb el període estival” cal destacar de forma important “la creació d’ocupació en els sector de la indústria i la construcció”.  Pel secretari general de la Cecot, “cal celebrar que, malgrat la incertesa política, Catalunya és una de les comunitats autònomes on més llocs de treball s’han creat, fet que demostra que l’economia segueix avançant, sent dinàmica i competitiva”.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×