Autor Cinema, teatre i televisió
30 octubre 2017 a 15:00

Catalunya, convidada d’honor al Festival de Cine en Guadalajara-Film Festival México

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Tindrà lloc del 9 al 16 de març de 2018

festival cinema Guadalajara

Catalunya serà la convidada d’honor de la propera edició del Festival de Cine en Guadalajara-Film Festival México, que tindrà lloc del 9 al 16 de març de 2018. Aquest festival és la cita cinematogràfica més important a Amèrica Llatina. La qualitat i rellevància de les pel·lícules que s’hi exhibeixen durant tota la setmana, les personalitats que hi assisteixen, els professionals de la indústria que hi concreten projectes i negocis i els milers de persones que hi assisteixen el converteixen en una festa del cinema imprescindible a nivell internacional.
El fet que Catalunya sigui la convidada d’honor dóna una enorme visibilitat a la indústria cinematogràfica catalana, ja que permetrà que els participants catalans siguin presents a totes i cadascuna de les seccions del FICG: des de la mostra de cinema contemporani català fins a les diferents seccions oficials en competició i no competitives, passant per la presència als jurats i als diferents programes de la secció d’indústria. La participació catalana està impulsada per la Generalitat de Catalunya a través de Catalan Films & TV i l’Institut Ramon Llull.
En destaca la presentació d’una mostra de cinema contemporani català amb una trentena de produccions (ficció, documental i curtmetratges). A banda, hi haurà presència de directors, actors i productors catalans en les diferents seccions del festival i també entre els jurats. Carla Simón serà jurat del premi al millor llargmetratge iberoamericà de ficció; Adolfo Blanco pel millor curtmetratge iberoamericà, David Matamoros serà jurat del Premio Maguey, Ventura Durall, jurat pel millor documental iberoamericà. A més, es convidarà un alumne de l’ESCAC a fer de jurat del Premio Mezcal.
D’altra banda, es retrà homenatge a la trajectòria del director Ventura Pons, que rebrà el Premi Mayahuel, i a la trajectòria d’Isabel Coixet. També la directora Erika Lust serà reconeguda per la seva carrera dins el Premio Maguey.
La invitació a Catalunya implica també la presència amb un estand català a la secció d’indústria i la participació als diferents programes d’aquesta secció: classes magistrals a Talents Guadalajara, trobades de coproducció, participació al “Principio del Film, etc
Entre les activitats més destacades del programa català s’hi compten:

Bàsics del Cinema Català
Presentació de cinema patrimonial català de la mà de la Filmoteca de Catalunya durant el mes de febrer tant a la Cineteca Nacional de Mèxic  (Mèxic DF), com a la nova Cineteca del FICG (Guadalajara). Es tracta de 5 programes temàtics que engloben 23 pel·lícules que recorren l’experiència fílmica catalana des de 1904 a 1986. Aquest cicle té la voluntat de poder mostrar al món la diversitat i riquesa del cinema català a partir d’una selecció de films excepcionals amb projeccions de còpies noves que estaran subtitulades.
Focus i exposició dels 50 anys del Festival de Sitges
La celebració del 50è aniversari del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya el FICG acollirà un focus especial dins la Mostra de cinema contemporani. A més, s’exhibirà la mostra El cinema és fantàstic. 50è aniversari del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.
L’exposició, comissariada per Diego López, programador del festival i responsable de la secció Brigadoon, permetrà als afeccionats al gènere i als fans del festival revisitar els cartells del certamen de tots aquests anys, reconèixer alguns dels seus convidats més il·lustres, revisar alguns dels films més destacats d’aquests cinquanta anys de programació i descobrir algunes imatges i anècdotes inèdites.
FICG als Cinemes Texas
Prèviament a la presència catalana a Guadalajara, del 27 d’octubre al 2 de novembre els Cinemes Texas de Barcelona seran la seu d’aquest Festival i acolliran la projecció d’alguns dels films més destacats en la seva passada edició.
El FICG a Barcelona s’inaugura dijous al vespre amb la projecció del film En el último trago dirigida per Jack Zagha Kabable i presentada pel seu guionista, David Desola.
Divendres 27 d´octubre: Sueño en otro idioma. Dirigida per Ernesto Contreras
Dissabte 28 d´octubre: Santa y Andrés. Dirigida per Carlos Lechuga
Diumenge 29 d´octubre: Bruma. Dirigida per Max Zunino
Dilluns 30 d´octubre: Mientras se espera. Dirigida per Paola Villanueva
Dimarts 31 d´octubre: En el último trago. Dirigida per Jack Zagha Kabable
Dimecres 1 de novembre: Resurrección. Dirigida per Eugenio Polgovsky
Dijous 2 de novembre: Vive por mí. Dirigida per Chema de la Peña
**Sessions a les 18h. i 20h.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×