Autor Societat
25 Octubre 2017 a 15:00

Curs de formació bàsica per a Bombers Voluntaris

A les instal·lacions de l’ISPC

curs bombers voluntaris

Tres-cents cinquanta Bombers Voluntaris realitzen, des del passat 6 d’octubre i fins a finals de novembre de l’any vinent, el curs de formació bàsica per a bombers voluntaris (CFBBV) a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) de Mollet del Vallès.
El curs consta de 500 hores lectives, 341 hores presencials i 159 en línia. En les hores presencials es combinen les exposicions teòriques dels docents amb la realització d’exercicis d’aula (activitats, resolució de casos pràctics, anàlisi d’exemples, etc., de forma individual o en grup) amb sessions fora de l’aula (manipulació d’eines, pràctiques, maniobres, simulacres, visites, etc.). Les sessions en línia inclouen diferents tipus d’activitats, com ara qüestionaris, fòrums, exercicis escrits, simulacions, entre d’altres.
Amb aquest curs es pretén capacitar els futurs bombers voluntaris per realitzar les tasques de prevenció, extinció d’incendis i salvaments i, en general, per intervenir en qualsevol situació d’emergència amb la finalitat de protegir la vida dels ciutadans i reduir les conseqüències del sinistre sobre els béns materials i el medi ambient. En aquest sentit, es prepara a l’alumne per auxiliar i protegir les persones, els béns i el medi ambient; controlar i extingir els incendis utilitzant els mitjans adequats; a intervenir en qualsevol lloc on es produeixi una emergència, accident o catàstrofe; i prestar atenció bàsica sanitària en l’entorn prehospitalari.
Actualment el cos de Bombers de la Generalitat té adscrits 2.054 bombers voluntaris operatius distribuïts arreu del territori. Està previst que properament es publiquin dues noves convocatòries de Bombers: 150 places de bombers funcionaris i 150 places de bombers voluntaris.
Curs capacitació sergents i caporals dels Bombers de la Generalitat
 
El passat 18 d’octubre va iniciar-se el curs selectiu, a les instal·lacions de l’ISPC,  adreçat a sergents i caporals.
Tindrà una durada de 250 hores lectives i està previst finalitzar-lo el proper 20 de desembre.
Switch to mobile version