Autor Societat
28 Octubre 2017 a 10:00

La propera matinada, tornem a l’horari d’hivern

A les 3 tornaran a ser les 2

canvi_horari_tcm33-49574

En la transició que es produeix a la tardor en què se s’endarrereix l’hora per tornar a l’horari d’hivern i es passa de les 03:00 a les 02:00, el rellotge mostra el període de 02:00 a 03:00 dues vegades, la qual cosa pot produir confusió.

Tots els països de la Unió Europea, de forma harmonitzada, adoptaran aquesta nit l’horari d’hivern i posaran fi al període de set mesos de l’horari d’estiu per al 2017.

Els canvis d’horari redueixen la durada i l’eficiència de la son, i els efectes sobre l’adaptació estacional del ritme circadiari pot ser sever i prolongar-se durant setmanes especialment als nens i persones d’edat avançada.

Des de 1996, l’horari d’estiu europeu s’ha aplicat des de l’últim diumenge de març a l’últim diumenge d’octubre; abans, en tots els estats de la unió, les regles no eren uniformes.

Els sistemes informàtics, quan es canvia d’hora, poden necessitar un període d’inactivitat o un procés de reinici. Els dispositius mèdics i informàtics poden tenir problemes que repercuteixin als pacients, sense que sigui obvi per al personal d’un determinat hospital que hagin de vetllar per aquestes qüestions així com les medicacions programades i per aixó el canvi es duu a terme la nit del dissabte a diumenge quan l’activitat es inferior

Switch to mobile version