Autor Entitats
31 octubre 2017 a 10:00

L’AELC celebra 40 anys reivindicant les lletres catalanes

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Aquest passat dissabte

AELC 40 anys

Aquest dissabte 28 d’octubre, ha tingut lloc la festa de celebració dels 40 anys de l’AELC, un acte reivindicatiu i en defensa de les institucions catalanes i que ha omplert de gom a gom l’Auditori del MACBA. Bel Olid va obrir l’acte reivindicant la llibertat del president de l’ANC i del president d’Òmnium Cultural, recordant que “no hi som tots, falten Jordi Sánchez i Jordi Cuixart”, pels quals l’AELC va deixar dos butaques buides amb dos llaços grocs. Després de repassar breument la trajectòria de l’Associació, Olid va assegurar que “continuarem treballant per la llibertat d’expressió, les lletres catalanes seran sempre nostres”.

El parlament de benvinguda de la presidenta de l’associació va donar pas a un seguit de parlaments, tots en to reivindicatiu. Van pujar al faristol Roser Sebastià en representació d’Òmnium Cultural; Marta Rovira, directora Fundació Congrés Cultura Catalana; Jordi Martín, vicepresident de l’AELC País Valencià; Gemma Pasqual, vicepresidenta de l’AELC País Valencià; Pau Vadell, vicepresident de l’AELC Illes Balears i Fanny Tur, consellera de Cultura del Govern de les Illes Balers.

A continuació va tenir lloc la presentació de la nova imatge de l’AELC, que conservant les lletres mironianes del quadre que fins ara ha presidit el logotip de l’entitat, es transforma i es projecta cap al futur.

Finalment, van tancar l’acte els parlaments de Guillem-Jordi Graells, una salutació prèviament enregistrada de Lluís Puig, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Fanny Tur, consellera de cultura del govern de les Illes Balears i Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes que va tancar l’acte recordant que “la literatura és i ha de ser una eina de prestigi”.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×