Autor La recepta
30 novembre 2017 a 12:00

Arròs caldós amb llamàntol

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

arròs caldos llamantol

Aquesta setmana, una petició especial dels alumnes del taller de cuina DL; vam preparar un arròs caldós amb llamàntol, els sabors parlen per si sols. Vegem la recepta:

Ingredients (5 pax):
* 350 gr. arròs bomba
* 2 grans d’all
* 2 nyores
* 400 gr. salsa de tomàquet
* 1 ceba petita
* 1 pebrot vermell
* 1 llamàntol d’1 kg (aprox.)
* 1,300 l. brou de peix (fumet)
* Oli d’oliva
* Safrà, pebre vermell dolç (1 cuharada)
* 150 ml. brandy
* Sal

Elaboració

Hidratar les nyores en aigua calenta. A continuació, en un morter, afegir el seu carn i triturar-sense llavors juntament amb un gra d’all i sal. Reservar.
Picar la ceba i sofregir en una cassola amb oli fins que transparent. Picar el pebrot vermell i afegir, deixar cuinar diversos minuts.
Afegir la barreja del morter, el pebre vermell, el safrà i el tomàquet. Cuinar dos minuts i afegir el brandi, flamejar per reduir l’alcohol. A continuació afegim la salsa de tomàquet i cuinem, després reservem.
Tallar el llamàntol i daurar-lo en una altra cassola lleugerament. Reservar, i en aquest mateix oli, afegir l’arròs juntament amb la barreja anterior. Afegiu-hi el brou calent i rectificar de sal. Quan porti 6 minuts cuinant, afegim el llamàntol i ho deixem setembre minuts més. Passat aquest temps, el deixem reposar 5 minuts i emplatem.

Consell
Per als arrossos caldosos, recordem que la proporció entre arròs i brou és d’1 a 3 (1 part d’arròs per 3 parts de brou). Per al brou de peix o fumet, usem morralla (peix per sopa), juntament amb una ceba, julivert, all, sal i oli d’oliva (s’ofega i s’afegeix aigua, després es deixa 15 minuts a foc lent, colem i llest ). El tipus de foc és important, ja que cuinar a inducció o vitro farà que la potència calorífica sigui més gran, necessitant controlar més la proporció de brou (s’evaporarà més ràpid).

Autor: dlcocinaygastronomia.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×