Autor Societat
30 novembre 2017 a 15:00

Novena edició del Gran Recapte

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

#TonesDeVoluntat

Gran Recapte d'Aliments

Gran Recapte d’Aliments

S’ha celebrat, a la seu del Banc dels Aliments de Barcelona, la roda de premsa de presentació del Gran Recapte d’Aliments que organitzen els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, per novè any consecutiu amb la finalitat de donar resposta a la precarietat alimentària de les persones més necessitades.

L’acte va comptar amb la presència de Roser Brutau i Lluís Fatjó-Vilas, Presidenta i Director del Banc dels Aliments de Barcelona, acompanyats de Sabine Hindersin i Oriol Dolader, cap de campanyes i cap de logística respectivament, de la mateixa entitat.

Roser Brutau ha confirmat que en els darrers dies “hem assolit la xifra de 25.000 persones voluntàries que garanteixen que es pugui dur a terme la campanya en els 2.700 punts habilitats en mercats i supermercats”. No obstant això, tal com ha recordat Sabine Hindersin, “les inscripcions encara resten obertes perquè cal reforçar alguns punts en districtes barcelonins com Nou Barris, ciutats com l’Hospitalet de Llobregat i en poblacions de les Terres de l’Ebre i les Garrigues.”

Per la seva banda, Oriol Dolader ha explicat que “finalment disposem d’una nau cedida per la ZAL, per dur a terme la classificació dels aliments recollits a l’àrea de Barcelona amb les característiques desitjables i que permetrà realitzar la classificació de forma àgil”. En els darrers dies s’havia activat un pla B amb diverses naus més petites que haguessin obligat a realitzar la classificació en més temps i una logística més complexa. El director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, ha volgut agrair als mitjans de comunicació “la difusió de la campanya que ha contribuït a fer que el nombre d’inscripcions augmentés fins a les 25.000, després d’uns dies inicials en què el ritme va ser molt baix”.

També ha tingut paraules d’agraïments per al conjunt d’empreses i persones que fan possible el Gran Recapte: a la ZAL per la cessió de la nau de classificació; a Integra2, pel transport de les banyeres amb els aliments; a Danone per finançar la producció de les banyeres; a Moventia per posar autocars i facilitar la mobilitat dels voluntaris fins a la ZAL, i a Azkar per transportar els materials necessaris de la campanya. També ha destacat que “les cadenes de distribució col·laboren amb la cessió dels espais de recollida, faciliten l’emmagatzematge i transport, i donen una aportació extra d’aliments proporcional a les donacions realitzades a cada punt de venda”.

El lema del Gran Recapte d’enguany és “Tones de voluntat” i apel·la a la voluntat de la ciutadania a partir de prescriptors que defineixen què és allò que els empeny dia a dia i motiva les seves accions més solidàries i generoses.

En la primera fase de la campanya, la crida al voluntariat, vam escoltar les veus d’Anni Espar, waterpolista; Gemma Nierga, periodista; Joan Melé, ex banquer; María Leach, poetessa; Santi Millán, actor; Tortell Poltrona, pallasso, i Valentí Font, sabater. En aquesta segona fase, la crida a la ciutadania a fer donacions, els missatges entorn la voluntat són de Paula Bonet, il·lustradora; Uma Hinojo, alumna de primària; David Miret, casteller; Manel Esteller, oncòleg, i Santi Balmes, cantant.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×