Autor Societat
27 Novembre 2017 a 15:00

Quarta edició de la campanya “Missió Apilo XII”

Pel foment de la recollida de piles a les escoles

apilo XII

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert el termini perquè les escoles es puguin inscriure a la quarta edició de la campanya de foment de la recollida de piles ‘Missió Apilo XII’. La campanya, finançada pels sistemes integrats de gestió de residus ECOPILAS, ERP (European Recycling Platform), UNIBAT i ECOLEC s’ha marcat com a objectiu superar les xifres de recollida aconseguides el 2016. En la passada edició, més de 900 escoles van participar en aquest concurs i es van assolir un rècord de recollida de piles i carregadors, amb un total de 69.323 kg. A més de la recollida selectiva, la campanya va contribuir a fomentar la conscienciació dels joves, que hi van participar activament.
Les escoles que més piles recullin poden aconseguir fins a 2.500 euros per invertir en material escolar o esportiu, o en activitats educatives per al centre. L’objectiu és que la tota la comunitat educativa se senti involucrada en un tema essencial per una societat que fomenta valors com la sostenibilitat, l’estalvi i l’aprofitament de recursos. Les escoles es poden inscriure fins al 15 de desembre.
La campanya es complementa amb recursos educatius i material per a la divulgació dels avantatges del reciclatge de piles, disponibles al web, com contes, vídeos, tallers, o jocs per fer-ne ús tant a casa com a l’escola.
Mes de 1.000 tones de piles recollides el 2016
El concurs va néixer amb la voluntat de contribuir al compliment de la normativa europea, que estableix que a partir de l’any 2015 un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat s’han de recollir selectivament.
Les últimes dades de recollida selectiva de piles, corresponents al 2016, mostren un augment de les tones de piles separades respecte anys anteriors. Així, el 2016 es van recollir a Catalunya 1.028 tones de piles, mentre que el 2015 van ser 904 tones i el 2014, 781 tones. Per tant, l’índex de recollida de piles assolit l’any passat arriba al 54%, per sobre del que estableix la normativa vigent de cara al 2020 (un índex del 50%).
Cal tenir en compte que el 2016 ha disminuït la venda de piles a Catalunya en un 6%, passant de 2.015  tones venudes el 2015 a 1.900 tones el 2016.
Switch to mobile version