Autor Economia
29 novembre 2017 a 18:00

Segona edició de l’iFest

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Demà, al Palau Sant Jordi

ifest

Demà, el Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà la segona edició de l’iFest. Sota el lema ‘The young leaders interaction fest’, la cita ineludible per al món de la tecnologia, la ciència i la innovació que reunirà enguany més de 6.000 joves, acompanyats de 1.000 docents, amb l’objectiu de traslladar la consciència als joves que poden fer grans coses en els propers anys, que la societat espera les seves aportacions i que poden ser més “sofisticades” del que inicialment ells i elles poden pensar.

A més, l’iFest també pretén impregnar de tecnologia i apoderar els futurs líders de la nostra societat, (universitaris, docents…) per aplicar les tecnologies exponencials als grans reptes de la humanitat, iniciant una etapa i un moviment de reptes i tecnologies exponencials. En concret, hi assistiran: estudiants d’últims anys de batxillerat, FP, graus universitaris, màsters i doctorats. Uns joves que provindran de tots els racons del país, en gran part gràcies a la flota d’un centenar d’autocars que sortiran de diferents punts repartits per tota la geografia catalana.
L’iFest inclourà enguany:
  • el Meet Inspiration, espai que tornarà a conduir el periodista Lluís Marquina i inclourà una quinzena de ponències curtes i inspiradores a càrrec d’experts que actualment protagonitzen l’actualitat de l’ecosistema emprenedor;
  • el Virtual Discovery, una exposició virtual a càrrec de Pangea Reality a la qual s’accedirà mitjançant una app de realitat augmentada i gamificació per conèixer les tecnologies més punteres a través d’altres tecnologies com el blockchain, la realitat virtual, la intel·ligència artificial, la biotecnologia, revolució de l’espai ;
  • el Teachers Workshop, un taller dedicat específicament als professors que coneixeran el mètode Lombard per aplicar desprès als seus centres; i
  • el Challenge Imagine, el taller d’innovació disruptiva conduit pel multiemprenedor Xavier Verdaguer d’Imagine cc que ja es va celebrar en la primera edició de l’iFest, enfocat com una competició per equips de projectes emprenedors.
Entre els ponents del Meet Inspiration destaquen: Alex Sicart (Decentralized Cloud i Sharge); John Amin i Joan Folguera (Invelon Technologies); Jordina Arcal (Healthapp); Amadís Pagès (Moirai Biodesign); Xavier Banqué (Rokubun); Joan Plana, Lidia Just i Nil Figueres (Wherever You Want); Lara Fernández i Juan Francisco Muñoz (UPC Nanosat Lab); Francesco Ferro (Ferro Pal Robotics), i Miquel Santasusana (Domestic Data Streamers). També hi participaran Marina Figueras, Joe Kirby i Esteve Pla (Smartdog), participants en el Challenge Imagine de l’iFest de 2016 que han aconseguit impulsar el seu projecte emprenedor des d’aleshores.
En quant al Virtual Discovery, hi participaran companyies com Mind The Byte, Pal Robotics, Pangea Reality, Zero2Infinity, I2Cat, Àlex Puig, o eCooltra. Els joves assistents podran conèixer tots aquests projectes a través d’un format innovador d’exposició, a través de jocs o aventures virtuals mitjançant un sistema de realitat augmentada. Mentrestant, els seus professors participaran en un taller, també impartit per Xavier Verdaguer i el seu equip, enfocat a mostrar els docents eines per introduir l’esperit innovador, la creativitat i la pulsió emprenedora en les seves classes. Tot aquest programa es desenvoluparà entre les 10:00 i les 18:00 hores.
La primera edició d’aquesta gran festa de la disrupció va aplegar el 20 de desembre de 2016 més de 2.500 joves, 81 centres escolars i 309 docents i tècnics d’emprenedoria al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i la cúpula de Les Arenes. Enguany, l’iFest compta amb el patrocini de Fluidra, Uriach, Aigües de Barcelona, Parc Científic de Barcelona i Goodie Cardboard 360º.
Iniciativa del Catalunya Emprèn i de l’Ajuntament de Barcelona
Aquesta gran festa de tecnologia, la ciència, la innovació i la disrupció per als joves catalans és una iniciativa del Catalunya Emprèn i de l’Ajuntament de Barcelona. El programa Catalunya Emprèn, posat en marxa l’any 2012 per la Generalitat, busca fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya. Com a iniciativa transversal del conjunt del Govern, el Catalunya Emprèn agrupa totes les mesures de l’Executiu enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×