Autor Economia
30 desembre 2017 a 15:00

CaixaBank i Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya renoven el seu acord

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Per fomentar l’activitat del sector

agrobank caixabank cooperativa agroalimentaria

CaixaBank, a través de la línia de negoci AgroBank per al sector agroalimentari, ha renovat l’acord de col·laboració amb Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya per fomentar el finançament d’aquest sector i ajudar a desenvolupar l’activitat empresarial. Gràcies a aquest acord, les cooperatives, i els seus agricultors i ramaders, poden beneficiar-se de diversos serveis i productes financers en condicions favorables a través de noves fórmules de finançament.

El conveni, que ha estat subscrit pel director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, i el president de Cooperatives Agro-alimentàries, Ángel Villafranca, beneficiarà a les 3.762 cooperatives agràries i ramaderes que integren l’organització i als seus més de 1.187.300 socis adscrits. A més, CaixaBank oferirà atenció personalitzada a tots els associats a través de les seves més de 900 oficines especialitzades i de l’equip integrat per 3.000 gestors formats en el negoci agrari.

Juan Alcaraz ha destacat la importància i competitivitat del sector agroalimentari a l’economia nacional, que representa més del 10% del PIB. Per aquesta raó, “CaixaBank, a través de la línia de negoci AgroBank, manté el seu compromís, desde l’any 2007 amb aquesta organització que aglutina i representa el moviment cooperatiu nacional”. Alcaraz ha posat en valor l’especialització dels assessors d’AgroBank, que “posen la tecnologia al servei de les explotacions cooperatives o indústries agroalimentàries mitjançant equips portàtils amb els que realitzar la seva tasca d’assessoria financera i contractació de productes des de les seves instal·lacions”.

Ángel Villafranca, per la seva part, ha afirmat que “aquest conveni permet a les cooperatives i als seus socis obtenir recursos financers adaptats a les seves necessitats de gestió. Així mateix, ha destacat l’assessorament que ofereix CaixaBank en temes relacionats amb la internacionalització i la exportació de productes a nous mercats, una necessitat atès que les cooperatives representen més del 18% de la facturació exportadora del conjunt del sector agroalimentari espanyol.”

AgroBank ofereix als clients cooperatives i als seus socis una àmplia varietat de productes i serveis, entre els que destaquen l’AgroBestreta i l’AgroTargeta”, perquè suposen un avantatge per al soci i ajuden a la capacitat financera de la cooperativa. L’AgroBestreta és un producte que permet anticipar les collites dels socis de les cooperatives des del moment en què lliuren la seva collita d’una forma molt fàcil i àgil tant per a la cooperativa com per als socis. L’AgroTargeta permet als socis realitzar les compres de material a la cooperativa i diferir el seu pagament fins a 11 mesos. D’aquesta forma, el soci pot fer coincidir els pagaments amb els seus ingressos sense necessitat que ho financi la cooperativa.

AgroBank arriba als 18.000 milions d’euros en el seu tercer any

AgroBank acaba de complir el seu tercer aniversari amb un volum de negoci gestionat proper als 18.000 milions d’euros, el que es tradueix en un increment del 25,5% des del seu llançament el mes de setembre de 2014. En concret, en aquest període, el volum de passiu ha crescut un 33,4%, fins a aconseguir els 10.873.000 d’euros, mentre que el volum d’actiu ha augmentat un 15,1% i se situa per sobre dels 6.800 milions d’euros.

La tendència positiva d’aquests tres anys s’ha vist reforçada pels creixements d’AgroBank en els primers nou mesos de 2017. Des de gener, el volum de negoci d’aquesta línia de negoci ha augmentat un 7,2%, mentre que els clients agraris ja superen els 348.000, un 1,8% més respecte al 31 de desembre de 2016. A més, un de cada quatre agricultors espanyols ja confia en AgroBank per realitzar part de la seva operativa financera.

Una altra resposta al bon comportament del negoci ha estat l’aposta de l’entitat per la innovació i, per això, ha llançat una nova aplicació mòbil per a clients: l’app AgroBank.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×