Autor Opinió
17 Desembre 2017 a 18:00

Comunicat de la Junta de Museus de Catalunya

 Comunicat

Museu LLeida

Foto: Galifardeu. wiquipedia
La Comissió Executiva de la Junta de Museus, reunida el 13 de desembre de 2017, vol manifestar el seu profund desacord sobre l’evident atac del procediment legal necessari per autoritzar el trasllat dels béns procedents del monestir de Sixena que es conservaven al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal.
A Catalunya hi ha una legislació sobre el patrimoni cultural que està vigent i que ha de ser respectada. La Comissió Executiva vol que quedi constància que aquest trasllat s’ha produït malgrat el dictamen en contra que va emetre aquesta mateixa Junta, d’acord amb el procediment legal establert.
Alhora, reclama que es respecti la tasca de conservació, documentació, recerca, restauració i difusió que sobre aquest patrimoni han realitzat, amb gran professionalitat, l’equip directiu i tècnic del Museu de Lleida, per als quals demanem el màxim respecte i reconeixement.
Així mateix, la Junta de Museus ratifica els acords presos amb anterioritat referents a aquest afer:
–       Acord de 13 maig de 1998, en què s’informa sobre el valor de la unitat de la col·lecció del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal.
–       Acord de 13 de juliol de 2016, en què s’informa negativament la retirada del Museu de Lleida dels objectes propietat de la Generalitat de Catalunya procedents del Reial Monestir de Sixena.
–       Acord de 14 de setembre de 2016, en què s’informa negativament sobre la descatalogació de les obres procedents de Sixena que es troben al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal i s’insta al Govern a defensar la integritat del conjunt.
–       Acord de 9 de novembre de 2016, en què es considera adient la declaració del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal com a museu d’interès nacional.
Switch to mobile version