Autor Articles i estudis
3 desembre 2017 a 12:00

Dos projectes de l’IMIM i l’Hospital del Mar reben una beca Gilead

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar
Hospital del Mar // Imatge Web IMIM

Hospital del Mar // Imatge Web IMIM

El passat dia 22 de novembre es van atorgar a Madrid les beques del prestigiós “Gilead Fellowship Program” destinades a finançar les millors iniciatives en el camp de la recerca biomèdica a Espanya i a fomentar el desenvolupament de la recerca assistencial en determinades àrees d’interès. En aquesta edició VIH, Hepatitis i Hemato-oncologia.

Gilead ha becat un total de 18 projectes dos dels quals són de l’IMIM i l’Hospital del Mar, que han estat finançats amb 50.000€ cadascun i tindran una durada de 2 anys:

1- “Validation of a coronary heart disease risk calculator adapted to Human Immunodeficiency Virusinfected patients. The COMVIH-COR project”, coordinat pel Dr. Jaume Marrugat, investigador del Grup de Recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l’IMIM, que té per objectiu validar una funció per calcular el risc de malalties cardiovasculars adaptada als pacients infectats pel VIH, que contribuirà a organitzar millor una prevenció adequada de les malalties cardiovasculars.

2- “Clinico-biological characterization of chronic lymphocytic leukemia (CLL) patients with complex karyotype (CK) and absence of TP53 aberrations”, coordinat per la Dra. Blanca Espinet, coordinadora del Grup de Recerca Translacional en Neoplàsies Hematològiques de l’IMIM i cap de secció de Citogenètica de l’Hospital del Mar, que té per objectiu caracteritzar els pacients amb leucèmia limfàtica crònica amb cariotips complexos, per tal de poder determinar un millor pronòstic i seleccionar el millor tractament.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×