Autor Societat
29 Desembre 2017 a 10:00

El Gran Recapte tanca amb 4.656.000 quilos d’aliments

Un 7% més que el 2016

recapte banc aliments

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya han tancat el recompte final  amb una xifra de 4.656.000 de quilos d’aliments recollits durant la novena edició del Gran Recapte, celebrada els dies 1 i 2 de desembre.

Un any més els Bancs dels Aliments volen agrair la solidaritat i el compromís dels ciutadans i dels voluntarisja que aquesta campanya, en benefici de les persones que tenen necessitats alimentàries a Catalunya, és possible gràcies a ells,  La xifra és un 7% superior a la de la passada edició, quan es van aconseguir 4.352.000 de quilos donats per la ciutadaniatambé cal destacar que el valor nutritiu dels aliments donats és superior.

La participació de 30.900 voluntaris ha permès que aquesta campanya hagi arribat a la major part de racons del nostre territori, 369 municipis, que han acollit  2.870 punts de recollida a mercats i supermercats.

Desglossament quilos recaptats per demarcació:

Barcelona: 3.348.000 quilos

Girona: 475.000 quilos

Lleida: 308.000 quilos

Tarragona: 525.000 quilos

Detall de les dades de participació de voluntaris/ies a punts de recollida per demarcació:

Barcelona: 19.750 persones

Girona: 4.850 persones

Lleida: 2.100 persones

Tarragona: 4.200 persones

Detall de les dades de participació de voluntaris i voluntàries a la fase de classificació per demarcació:

Barcelona: 6.300 persones

Girona: 450 persones

Lleida: 720 persones

Tarragona: 500 persones

La contribució de les cadenes de distribució durant el Gran Recapte és important i es realitza de diverses maneres. Cedint espais als punts de recollida i emmagatzemant els materials necessaris per dur a terme la campanya. Assumint la logística necessària per a que els aliments arribin als Banc dels Aliments o a les entitats benèfiques assignades. Aquesta contribució per a transportar més de 10 mil banyeres aconseguides (contenidors de cartró a on es dipositen els aliments), equival a mobilitzar 350 tràilers de gran tonatge o 5.000 furgonetes arreu de Catalunya. I, finalment, fent una aportació extraordinària de producte en funció de la quantitat recaptada als seus establiments.

Diferents empreses del sector del transport també han contribuït a l’agilització del transport dels aliments recaptats aportant personal i vehicles, així com algunes empreses del sector logístic que han cedit magatzems per poder classificar els productes, és el cas de la nau cedida per ZAL BARCELONA  o el pavelló firal cedit per la Fira de Lleida.

Els Bancs dels Aliments catalans volen agrair un any més el suport dels mitjans de comunicació com els nostres que, segons els Bancs, hem estat clau per aconseguir la difusió necessària.

Els aliments recaptats es van començar a repartir el  4 de desembre a través de les 700 entitats col·laboradores dels Bancs dels Aliments i arribaran a 210.000 persones a tot Catalunya.

Switch to mobile version