Autor Articles i estudis
19 Desembre 2017 a 22:30

El Parc del Turonet millora la seva puntuació

Més del 80% dels usuaris enquestats  hi arriben a peu  i més de la meitat hi van diàriament

Parc del Turonet_baixa

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada millor per part dels seus visitants i així ho demostra l’enquesta de l’AMB que ha estudiat la valoració per part dels usuaris dels parcs , copsant la seva opinió sobre l’entorn i els serveis que s’ofereixen.

A Cerdanyola, el Parc del Turonet ha aconseguit una nota de 7,3, una xifra que supera amb tres dècimes els resultats de l’enquesta realitzada el 2015.

D’altra banda, l’estudi destaca que un 84,7% dels visitants del parc hi arriben caminant des d’origen i un 58,7% dels enquestats el visiten amb una freqüència diària (aquestes dades superen la mitjana del territori metropolità, que és de 77,7 i 49,2% respectivament). Cal tenir en compte les infraestructures que hi han al voltant del parc. D’altra banda, també s’ha estimat que l’estada mitjana al Parc del Turonet per part dels seus visitants és d’una hora i quatre minuts.

L’aspecte més ben valorat dels parcs metropolitans és la tranquil·litat, amb una mitjana de 8,4 punts, seguit de la proximitat i el disseny (mobiliari, accessos, confort dels camins, àrees de joc, etc.). Durant aquests darrera anys, l’AMB ha fet una inversió molt important per millorar la senyalització dels parcs, canviant l’estil i apostant per un nou grafisme més modern i entenedor. Aquest aspecte és el que més ha augmentat en valoració, ja que ha passat d’un 5,9 l’any 2015 al 6,5 d’enguany.

Globalment, els parcs més ben valorats són el Jardí Botànic Històric de Barcelona –amb una valoració de 8,6 punts–, seguit del Parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat i del Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat.

Millora de la satisfacció dels usuaris del parcs

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona per part dels seus visitants, que han puntuat amb un notable la qualitat d’aquestes zones d’esbarjo urbanes. Cal afegir que els usuaris van amb bones expectatives al parcs, però consultats una vegada ja hi són, la nota és encara més alta, superant les seves suposicions inicials. Aquest fet implica un augment de la satisfacció ciutadana.

A més, aquesta qualitat i satisfacció percebudes per part dels visitants no ha parat de créixer en els últims 10 anys, fet que demostra un aval de la rigorosa gestió que l’AMB fa sobre aquests espais verds.

Anar a fer un vol i el descans són els principals motius de la visita, seguit pel passeig dels gossos, que és el valor que més incrementa dins d’aquest apartat. L’AMB, conscient de l’increment d’aquests valors any rere any, i per tal de millorar la convivència entre els usuaris amb gos i sense, està dotant actualment les àrees per aquests animals domèstics amb més amplitud de superfície i serveis.

Aquestes conclusions provenen d’un estudi que l’AMB ha portat a terme durant els mesos de juny i juliol de 2017, realitzant 5405 entrevistes presencials entre els 44 parcs metropolitans. A cadascun d’ells s’han realitzat entre 100 i 150 enquestes en funció de l’afluència.

Aquest estudi de satisfacció dels usuaris compleix una dècada de la primera edició, que va tenir lloc l’any 2007 i des d’aleshores té una freqüència biennal.

Switch to mobile version