Autor Articles i estudis
30 desembre 2017 a 12:00

Llavis, nas i mans… T’ajudem a mantenir fora de perill del fred!

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

bellesa nas llavis mans

A l’hivern, i sobretot quan el fred apreta, hi ha parts del nostre cos que pateixen especialment perquè es veuen més exposades a les baixes temperatures, per molt que intentem anar amb compte: estem parlant del nas, els llavis i les mans. No hi ha bufanda, guants ni abric que aconsegueixin protegir-los com toca. Per això, hauràs de tirar mà dels productes cosmètics per donar-los la cura que necessiten.

I és que el fred deixa la pell hipersensible, seca i fins i tot esquerdada. A qui no li han dolgut les mans, un dia de molt de fred, en intentar agafar alguna cosa? A qui no se li han omplert els llavis d’antiestètiques pells? I més encara, per ventura no és summament desagradable haver de sonar-te -els refredats interminables són un clàssic d’aquestes dates- i que faci mal el nas amb només fregar el mocador?

És probable que no puguis escapar totalment d’aquests estralls de l’hivern, però per descomptat pots alleujar-los molt amb una bona hidratació i els productes adequats.

Cura extra per a les mans
Les mans són les nostres eines de treball, i no només des d’un pla laboral, sinó també en el nostre dia a dia. Paola Gugliotta, creadora de Sepai, assenyala aquests cinc consells per saludar sense por al fred.

  1. En rentar-te les mans, evita l’aigua molt calenta perquè agredeix la capa protectora de la pell i contribueix a la deshidratació cutània.
  2. Utilitza guants. A casa, en rentar els plats per evitar que les teves mans estiguin molta estona en contacte amb l’aigua. Fes-los servir també al carrer!
  3. Els gels desinfectants ressequen molt.
  4. No et separis de la crema, pel dia i especialment a la nit, quan l’acció reparadora és més profunda. Si a més dorms amb guants de cotó l’efecte serà encara més gran.
  5. La protecció solar a les mans també és obligatòria a l’hivern, ja que estan constantment exposades al sol.

Cures per als teus llavis
La pell de la cara ja és de per si més sensible que la del cos. Si a sobre està sent atacada, hem de córrer a socórrer-la!

Pel que fa als llavis, aquí van uns quants consells que pots tenir en compte:

  1. Utilitza productes especials per als llavis i només quan sigui necessari -si els utilitzes contínuament, els teus llavis s’assecaran quan no ho facis-.
  2. Exfolia suaument de forma periòdica per retirar les pells mortes.
  3. Evita fumar, beure molt alcohol i prendre molta cafeïna.
  4. Neteja els llavis després de menjar aliments àcids o salats perquè els ressequen en excés.
  5. No arrenquis mai les pells ni et passis la llengua sobre els llavis, només empitjoraràs la situació.

No oblidis  protegir els teus llavis i la pell dels raigs solars i seguir una dieta equilibrada amb aliments rics en Vitamina B.

Per: bellezaactiva.com / AMIC

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×