Autor Cinema, teatre i televisió
30 desembre 2017 a 18:00

XII edició dels Premis Llanterna Digital de curtmetratges

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

En català i occità

premis llanterna digital

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura convoca la XII edició dels Premis Llanterna Digital que tenen per objectiu el foment de l’ús del català i de l’occità, a través de l’elaboració de curtmetratges sobre la llengua, en sentit ampli, i des de qualsevol perspectiva. El termini de presentació d’obres estarà obert fins el 30 d’abril.
Les obres presentades han d’incloure una reflexió sobre la llengua, feta amb enginy i originalitat, aprofitant el potencial dels mitjans digitals, amb qualitat artística. Han de ser obres originals i s’han de presentar en format digital. La llengua dels curtmetratges ha de ser el català o l’occità, en qualsevol de les seves variants, o bé s’hi han d’incorporar subtítols en una d’aquestes llengües.
Els guardons es lliuren en quatre categories:
1.    Centres d’educació primària. El centre és qui opta al premi, a partir de la participació de l’alumne o del grup d’alumnes que elabora el curtmetratge, representats per un professor o professora. La durada de les obres no pot ser superior a 3 minuts.
2.    Centres d’educació secundària. El centre és qui opta al premi, a partir de la participació de l’alumne o del grup d’alumnes que elabora el curtmetratge, representats per un professor o professora. La durada de les obres no pot ser superior a 3 minuts.
3.    Membres de la comunitat universitària. S’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors o realitzadores. En aquest cas la durada de les obres no pot ser superior a 15 minuts.
4.    Oberta. S’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors o realitzadores. Pel que fa a la durada de les obres, aquesta categoria inclou 2 modalitats: una de durada no superior als 3 minuts i una altre de durada no superior als 15 minuts.
Els premis consisteixen en el guardó en totes les categories. En el cas dels centres de primària i secundària també hi ha productes audiovisuals per al centre i obsequis per a cada membre de l’equip. En el cas de les categories Oberta i a la Comunitat Universitària hi ha un premi en metàl·lic de 700 euros.
També hi ha un premi extraordinari atorgat per votació popular que rebrà el guardó Llanterna Digital. Les votacions es podran fer des del 9 fins al 29 de maig de 2018.
Les obres guanyadores es donaran a conèixer en l’acte de lliurament dels premis, que tindrà lloc, la primera quinzena de juny, a Lleida.
Els Premis Llanterna Digital estan organitzats per la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, de la qual formen part la Direcció General de Política Lingüística; el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Centre de Normalització Lingüística de Lleida; els serveis territorials d’Ensenyament, de Salut i de Justícia de la Generalitat de Catalunya; l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida;  l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida, i el Servei Lingüístic de Comissions Obreres.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×