Autor Món animal
22 gener 2018 a 18:00

Bebes, nens i gossos. Consells per a una bona convivència

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

animalment nens i gossos-1

El primer que cal tenir en compte és que quan un gos mossega a un nen, la culpa mai és del gos o del nen … La regla d’or per evitar problemes és la triple “Aquest”:

Supervisió + Supervisió + Supervisió animalment nens i gossos

I el consell bàsic: Cal protegir el gos del nen. Sí, el gos: un adult ha d’evitar que el nen molesti el gos, que li aclapari i l’espanti. Així s’aconsegueix, amb naturalitat, que el ca entengui que al nen cal respectar-lo. D’aquesta manera no tindrà cap por, ni associació negativa i no sorgiran problemes.

Els gossos normalment són molt educats. Per a ells és molt important que no hi hagi conflictes, gairebé més que obeir una ordre. Per això, entre altres raons, és tan important saber llegir el llenguatge caní, els senyals de calma: aquests gestos que fan els cans per intentar comunicar a altres gossos, als humans, que ja han tingut prou, que si us plau els deixin estar tranquils … També els serveixen a ells per calmar-se i per evitar un possible conflicte.

 Fermín Varón
www.animalmente.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×