Autor Economia
31 gener 2018 a 15:00

El 080 Barcelona Fashion Showroom genera 2 meurs de volum de negoci

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

La 5a edició aposta per la moda femenina d’alt segment

080 Barcelona fashion

El 080 Barcelona Fashion Showroom genera uns 2 milions d’euros de volum de negoci per edició. Aquesta xifra es va donat a conèixer en el marc de la inauguració de la 5a edició del 080 Barcelona Fashion Showroom, la fira comercial de la passarel·la 080, impulsada per la Generalitat de i el clúster Català del Tèxtil, MODACC.

En el marc de la inauguració, que ha estat presidida pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, i pel president del Clúster Català del Tèxtil (MODACC) i conseller delegat de Guasch Hermanos, Lluis Costa, s’ha explicat que aquesta és la xifra de negoci generada per edició —entre vendes directes, comandes i acords de distribució— pel conjunt de les firmes catalanes de moda que hi participen.
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha assenyalat que “l’economia moderna se sustenta sobre les claus de la innovació i la internacionalització. El sector de la moda ja porta la innovació en el seu ADN i la capacitat per internacionalitzar-se de les empreses del sector està quedant més que demostrada”Aregio ha destacat que “les xifres d’exportació són conegudes i baten rècords any rere any” i, dirigint-se a les empreses del sector ha apuntat que “poden sentir una certa autocomplaença perquè és el sector que va protagonitzar la revolució industrial a Catalunya, i després de moments millors i pitjors, el tèxtil moda torna ser important per a l’economia del país”.
 
De la seva banda, el president de MODACC, Lluis Costa ha apuntat que “la clau de l’èxit de el showroom és la col·laboració público-privada”Costa ha apuntat que“si les previsions es compleixen, podrem afirmar que el 080 Barcelona Fashion Showroom des de la seva posada en marxa, haurà generat una volum de negoci de 10 milions d’euros”.
Les marques valoren molt positivament la seva participació al showroom, ja que els permet entrevistar-se amb operadors amb molta capacitat de decisió en compres internacionals i complementar les seves desfilades a la passarel·la amb la presentació comercial dels productes dins del showroom. A més dels acords comercials puntuals, diverses marques han aconseguit relacions comercials fixes amb agències de compra que els han permès penetrar en diversos països de manera estable.
Així mateix, en les edicions fins ara celebrades, més d’una vuitantena compradors internacionals han visitat el 080 Barcelona Fashion Showroom, de països com ara Alemanya, Àustria, Canada, Xile, Perú, Colòmbia, Corea del Sud, Japó, França, Grècia, Irlanda, Israel, Itàlia, Mèxic, Regne Unit, Estats Units, Xina, Rússia, Qatar, Dubai o Polònia entre d’altres, i prop d’un centenar d’empreses catalanes han participat com a expositores al showroom. En total, s’han generat més d’un miler d’interaccions comercials.
La 5a edició del 080 Barcelona Fashion aposta per la moda femenina d’alt segment
Després de l’èxit de les anteriors edicions, en aquesta ocasió el showroom de la 080 ha optat per especialitzar-se en moda de dona de segment alt. Un total de vint marques catalanes exposaran els seus productes durant dos dies –ahir dimarts  i avui dimecres- a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau.
Les marques seleccionades per participar en aquesta edició del 080 Barcelona FashionShowroom són firmes centrades en dona amb capacitat d’internacionalització, algunes de les quals desfilen a la passarel•la com ara Escorpion, Naulover, Lola Casademunt, Sweet Matitos, amt., o Ester Ferrando, que debuta en aquesta edició. També hi seran presents al showroom firmes com Sita Murt, TCN, Diktons, Designers Society, Teoh&Lea, Divas, Anna Mora/Brunella, Magan, Victoria Barrueco, Marta Huerta, Guitare, Ölend, Stone o Dumanto. Totes elles exposaran exclusivament l’avançament de col•lecció Tardor-Hivern 18/19.
De forma anticipada, ja s’han acreditat més d’una setantena de compradors, dels quals una vintena són internacionals, provinents de països com Regne Unit, Xina, Polònia, Japó, Holanda, França, Bèlgica, Singapur, Corea del Sud, Finlàndia, Suècia i Estats Units, entre d’altres. Aquests compradors internacionals seran presents durant tota la setmana de la moda, en el marc de la missió inversa empresarial que se celebra coincidint amb la 080 Barcelona Fashion.
 
Les exportacions catalanes del tèxtil-moda pugen un 6%
 
De gener a novembre de l’any passat, les exportacions catalanes del sector tèxtil-moda van representar 4.533,1 milions d’euros, una xifra que suposa un augment del 5,8% respecte el mateix període de 2016. Aquesta dada constata la bona salut del comerç exterior català també en el sector del tèxtil, i consolida Catalunya com a motor exportador del conjunt de l’estat, aglutinant el 30% del total de les exportacions.
Segons xifres de 2016, les empreses exportadores catalanes de tèxtil i confecció es van situar en les 5.519, i les que exporten regularment van ser 1.806. Així mateix, el sector tèxtil-moda a Catalunya l’integren 4.115 empreses (28% del total de l’estat), i dóna ocupació a 31.300 persones (el 33,5% del total de l’estat), segons xifres de l’INE de 2016.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×