Autor Articles i estudis
30 gener 2018 a 18:00

Neurones

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

joan juncosa amic

Una neurona; és una cèl·lula del sistema nerviós especialitzada en captar els estímuls provinents de l’ambient i de transportar i transmetre impulsos nerviosos (missatges elèctrics). Tots sabem que estan al nostre cervell. Però sabíeu que també estan en el nostre cor i en el nostre estómac? El nostre cervell té al voltant de 86 mil milions de neurones. El cor unes 40.000 i el nostre estómac uns 100 milions de neurones. Sembla que les neurones de l’estómac són poques comparades amb les del cervell i les del cor pràcticament insignificants. És cert que les del cor poden semblar poques. Però tenim un ésser viu que només té 10.000 neurones. És el cargol. Llavors el nostre cor té més neurones que alguns éssers vius amb la suficient intel·ligència com per viure, sobreviure i reproduir-se. Dóna molt que pensar. Per tant allò que se sol dir “pensar amb l’estómac” o “decidir les coses de cor” pren una altra dimensió. Tenim per tant 3 cervells en el nostre cos? Hi ha diversos estudis científics que no només ens parlen d’aquesta possibilitat sinó fins i tot de com es poden arribar a comunicar entre ells. Dóna molt que pensar. Potser les decisions racionals les pren el nostre cervell i les decisions que ens apareixen per intuïció provenen del nostre cor. Aquesta és una qüestió per reflexionar…

Per www.juanjuncosa.com / AMIC

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×