Autor Articles i estudis
17 Febrer 2018 a 15:00

Canvis en els nostres models de compra

Les grans superfícies han augmentat les vendes aquest juliol en xifres interanuals // Imatge de Wikimèdia Commons

Les grans superfícies han augmentat les vendes aquest juliol en xifres interanuals // Imatge de Wikimèdia Commons

El món del consum està patint canvis constants. En pocs anys s’ha passat de comprar a les botigues del barri a fer-ho en les grans superfícies on, de costum, es barreja consum i oci per acabar fent-ho, còmodament assegut a casa o a la feina, en una plataforma digital.

Així que aquest canvi de costums ha comportat que, cada dia més, els nostres proveïdors siguin empreses multinacionals d’una gran dimensió. Només cal pensar en Amazon, Alibaba, Rakuten, etc.

Això suposa un total desconeixement per part dels consumidors de qui està darrere d’aquests “monstres” que dominen totalment la distribució i comercialització de productes amb uns marges grandíssims i, en molts casos, a costa del marge del productor. On van a parar els beneficis d’aquests marges també és desconegut.

Motivat per aquestes i altres raons que en articles posteriors desenvoluparem, des de fa uns anys ha sorgit un nou model de negoci en què es faciliten activitats mitjançant plataformes col·laboratives que creen un mercat obert. Això és l’anomenada Economia Col·laborativa (definida com la manera tradicional de compartir, intercanviar, prestar, llogar i regalar, redefinida a través de la tecnologia moderna i les comunitats).

En aquest entorn, neix WINCONSUMING, un Club de Compres que, inspirat en l’Economia Col·laborativa i gràcies a les Noves Tecnologies, ha desenvolupat un sistema de redistribució dels marges, que d’una forma sostenible fa que els Associats obtinguin descomptes en les seves compres i , a més, generin ingressos econòmics als seus Equips de Consum.

Atès que el Consum Col·laboratiu és considerat ja com una de les megatendències del segle XXI, des de Winconsuming han pensat que seria molt interessant dotar-lo d’un sistema que permeti superar la mera optimització dels recursos, que és el que fins al moment s’ha desenvolupat en el mateix.

La visió del Consum Col·laboratiu per part d’aquest Club de Compres és un pas més en el que s’ha fet fins ara: mitjançant la distribució dels marges de manera més justa, sense perjudicar els productors, permetent que els consumidors puguin obtenir un increment dels ingressos en les seves economies domèstiques.

El resultat és que en aquest Club Col·laboratiu no es pensa obtenir el benefici a costa del marge del productor sinó redistribuir de forma diferent els marges que en el comerç no col·laboratiu es queden les grans multinacionals.

Pots associar-te al Club de forma gratuïta fins al 31 de Març i, si ho veus convenient, també pots convertir-te en accionista i ser partícip del projecte. Punxa en el següent enllaç per accedir a tota la informació de Winconsuming, el Club de compres Col·laboratiu i poder associar-te https: www.winconsuming.com/cd/SE37329SL

El Club està en la fase de pre-llançament (captació d’associats futurs consumidors

Switch to mobile version