Autor Món animal
5 febrer 2018 a 18:00

Com saber si la meva mascota està deshidratada

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

animalmente deshidratacio

Així com en el cas dels humans, la deshidratació en les mascotes resulta molt perillosa, posant en risc la seva salut i la seva vida si no és atesa a temps. Però a moltes persones els costa saber si el seu gos està deshidratat, per això en Animalmente et vam explicar quines són les senyals principals d’aquest estat i què fer per protegir la salut de la teva mascota.

INSTRUCCIONS
La mascota pot resultar deshidratat a causa que no ingereix suficient líquid o al fet que alguna condició li ha fet perdre més aigua de la que ha pres. Els vòmits o la diarrea solen ser malalties que fan que el nostre gos perdi massa líquid. Alhora durant els mesos de més calor la nostra mascota ha d’augmentar la ingesta d’aigua, en cas contrari corre el risc de patir de deshidratació.

Un senyal inequívoc que el teu gos està deshidratat s’amaga en la seva pell. Un bon consum d’aigua fa que la mateixa sigui elàstica, per això pren una mica de pell del teu gos situada prop de la seva espatlla, o en la part baixa de la cervical, i realitza un plec. En mascotes hidratades la pell torna de seguida a la normalitat, però si al teu gos li falta aigua la pell demorarà una mica més a tornar a la seva posició normal, indicant que li falta elasticitat i per tant líquid.

Quan el teu animal llueix letàrgic, li costa córrer o caminar i no està molt actiu, convé tocar el seu nas, si està seca probablement tingui un quadre de deshidratació.
Per assegurar pots revisar a més les seves genives, si no llueixen humides sinó resseques, i a la seva llengua també li falta humitat, el gos està deshidratat.

Davant d’un cas de deshidratació el més important és que el teu gos recuperi el líquid i els minerals que ha perdut. Intenta donar-li aigua, però suminístrala poc a poc per evitar que vomiti. Moltes vegades després d’episodis de diarrees i vòmits els gossos es resisteixen a ingerir qualsevol cosa, en aquest cas pots administrar el líquid amb una xeringa sense agulla de manera constant al llarg del dia.

Una altra bona alternativa és donar-li un brou de pollastre o de carn lleuger, que conté vitamines, minerals ia més l’ajudarà a hidratar-se. L’olor pot fer que l’animal se senti estimulat a beure-ho de forma més senzilla.

Finalment hi ha una alternativa senzilla i segura: el sèrum líquid per a nadons, que és apte per a gossos. Aquest és especialment útil si l’animal ha presentat molts vòmits i diarrea. No obstant això abans de fer-ho pots consultar al teu veterinari perquè et recomani la marca més adequada.

Si davant totes aquestes alternatives teu gos segueix sense consumir líquids i llueix cada vegada més apàtic i malalt, has de portar-ho amb urgència al veterinari. És molt important que l’animal vaig recuperar els líquids perduts o la seva salut estarà en risc.

Fermín Varón
www.animalmente.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×