Autor Economia
14 Març 2018 a 15:00

Catalunya i Barcelona són guardonades per la seva estratègia de captació d’inversió

Segons l’informe fDi Intelligence, dependent de Financial Times

Barcelona Catalonia-1

La Generalitat a través d’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ​​renoven per desè any consecutiu a MIPIM 2018 el seu compromís per donar suport a models de desenvolupament més justos, més eficients i més sostenibles. MIPIM és la principal fira immobiliària del món, que se celebrarà des d’ahir dimarts 13 al 16 de març a Cannes (França).
La visió de Barcelona Catalonia és que el creixement econòmic ha d’anar acompanyat del desenvolupament del País, i que els projectes que combinen activitat econòmica amb respecte al medi ambient i tecnologies netes són prioritaris.
Amb aquest objectiu, Barcelona Catalonia està impulsant a l’àrea metropolitana de Barcelona projectes estratègics, ​​juntament amb projectes logístics clau al corredor mediterrani, dissenyats per convertir Catalunya en un punt d’entrada i sortida de mercaderies de l’Europa meridional i central.
Barcelona té una gran vocació internacional, oberta i cosmopolita, compromesa amb un model de creixement inclusiu, que genera riquesa i una economia diversificada. Aquests factors fan la ciutat molt atractiva per a la inversió estrangera i la captació de talent internacional.
Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya augmenten la seva capacitat per atraure inversió estrangera
Catalunya se situa com la regió del sud d’Europa més atractiva per a la inversió estrangera per als anys 2018 i 2019, segons el rànquing que elabora fDi Intelligence, dependent de Financial TimesEn aquest rànquing s’analitzen més de 450 regions i ciutats de tot Europa.
Per la seva banda, la ciutat de Barcelona manté per segon any consecutiu el títol de ciutat amb la millor estratègia de captació d’inversió estrangera.
El Finantial Times entregarà els premis fDi magazine aquest dimarts al matí, en el marc del Mipim.
Impuls a projectes estratègics i logístics
Amb aquest escenari, la Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona aposten per promoure el desenvolupament de nous projectes estratègics a Catalunya, especialment a l’àrea metropolitana de la capital catalana, així com l’oferta logística més important entorn del Corredor Mediterrani. Agrupats sota el lema Barcelona Catalonia goes on! l’estand de Barcelona Catalonia oferirà als inversors una visió global dels principals projectes que s’estan desenvolupant a Barcelona i Catalunya distribuïts en 5 àmbits: 22@ Barcelona, Eix Llobregat, Eix Besós, Eix Llobregat Nord, Eix Besòs Nord i Eix Vallès.
Barcelona Catalonià conference. Investment goes on!
L’organització de MIPIM inclou dins la programació oficial per primera vegada una conferència monogràfica sobre Barcelona i Catalunya. Sota el títol Investment goes on!companyies internacionals com Merlin Properties, Norwegian i Regus / IWG Group explicaran quin són els atractius de Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya per establir-se o expandir el seu negoci.
L’estand de Barcelona Catalonia oferirà també durant la fira tres conferències per donar a conèixer els principals projectes de ciutat i oportunitats de negoci en diferents localitzacions del territori. Des del 22@ com a model consolidat de districte d’innovació urbana i econòmica, el Campus Diagonal-Besòs amb nous espais destinats a coworking, el nou sector d’activitats econòmiques Els Joncs de Gavà o les noves localitzacions logístiques situades a l’entorn del Corredor Mediterrani.

Com en anteriors edicions del certamen, Barcelona Catalonia aposta per un model que suma les propostes de les diferents administracions públiques i els  projectes de les principals companyies privades del sector. En aquest sentit l’estand de Mipim aplega més de 25 empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya. En aquesta ocasió són els ajuntaments de Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Viladecans, el Consorci de la Gran Via – Llobregat, el Consorci de la Zona Franca, Cimalsa i companyies com Afinance Group, Amat Immobiliaris, Building Center, Domus Management, Fabregat Perulles sales Abogados,Figueres International Seating, Finiba, First Q Network, Forcadell, Gina Barcelona Architects, L35 Architects, Pich Architects, Renta Corporación Real Estate i Uniq Residential, entre d’altres.

Switch to mobile version