Autor Economia
30 abril 2018 a 15:00

El 35% de les exportacions de moda nupcial son catalanes

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Van exportar més de 230 milions d’euros

Bridal Pau Villoria

El secretari general d’Empresa i Coneixement, Pau Villòria, va encapçalar la visita inaugural al saló Professional Trade Fair de la Barcelona Bridal Fashion Week, que s’ha celebrat des de divendres i fins ahir, 29 d’abril, al Recinte Gran Via de Fira Barcelona, en el marc de la 28a edició de la Barcelona Bridal Fashion Week. En la passejada inaugural, Villòria —acompanyat del director general de Fira Barcelona, Constantí Serrallonga, de la directora del Saló Professional Trade Fair-BBFW, Ester Mª Larruccia, i del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Miquel Rodríguez ha recorregut diversos estands del saló.
L’any passat, les empreses catalanes van exportar més de 230 milions d’euros, xifra que consolida Catalunya com a principal exportador, amb prop del 35% de total de les exportacions de moda nupcial i cerimònia del conjunt de l’estat. El gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i membre del Comitè Organitzador de la Barcelona Bridal Fashion Week, Miquel Rodríguez, ha assegurat que “Catalunya continua sent el motor del sector de moda nupcial, el motor exportador i també el motor creatiu i ho demostra la celebració d’aquesta fira que podem assegurar és la més important del món en el seu àmbit”.
En aquesta edició, el saló Trade Fair-BBFW comptarà amb més de 370 marques (un 20% més que en la passada edició), de les quals el 68% són internacionals, procedents d’un total de 28 països (Regne Unit, EE.UU., Itàlia, Holanda, Alemanya, Turquia, França, Portugal, Bèlgica, Polònia, Israel, i Ucraïna, entre altres).
 
La Generalitat reitera el suport a la passarel·la Barcelona Bridal Week
Des dels inicis d’aquest certamen, que enguany celebra la 28a edició, la Generalitat ha apostat per la moda nupcial catalana, un segment en el qual actualment Catalunya és referent a nivell internacional. Reeditant aquest suport de la Generalitat, el govern català a través del Departament d’Empresa i Coneixement aporta 795.000 euros a la celebració de la present edició de la passarel·la de moda nupcial. Així mateix, també està ja garantit el suport de la Generalitat a la propera edició del certamen de moda nupcial, al 2019.
 
Evolució exportacions sector nupcial a Catalunya
 
Al 2017, Catalunya va exportar 230 milions d’euros en vestits i complements de núvia i cerimònia. Com succeeix des de l’inici de la sèrie històrica, les exportacions catalanes sumen la major part del total de l’estat: en concret, l’any passat el 34,56% de les exportacions estatals procedien de Catalunya: per partides, el 41% dels vestits de núvia i cerimònia venuts a l’exterior al llarg de l’any passat eren catalans; i el 24% dels complements i altres accessoris de cerimònia exportats.
Analitzant les principals partides exportadores, al 2017 els vestits de núvia i cerimònia van acumular el gruix de les exportacions catalanes del sector (72,83%). Dins d’aquesta partida, destaquen especialment els vestits de núvia, cerimònia i comunió de fibres sintètiques – no de punt per a dona, que representen el 81% del total de vestits venuts a l’exterior des de Catalunya.
 
 
Rànquing de les destinacions d’exportacions catalanes 2017
El mercat exterior de la moda nupcial i de cerimònia catalana es caracteritza per la seva  diversificació. Pràcticament, la moda de núvies catalana té presència arreu del món tot i que el seu principal mercat continua sent europeu: cinc països de la UE —Itàlia, França, Alemanya, Portugal i Regne Unit— sumen el 55,8% de les exportacions de 2017.
Al 2017, Itàlia es manté com a principal client, amb el 20,6% de les exportacions, seguit de França (amb el 15,1% del total), Alemanya (8,5%), Portugal (6%) i Regne Unit (amb el 5,6%). Així mateix, un any més destaca el bon comportament del mercat marroquí, que es consolida com a sisena destinació de les exportacions catalanes de moda nupcial, amb el 5,6% del total (i un increment del 34,6%).
PAIS
% exportacions 2017
Itàlia
20,6%
França
15,1%
Alemanya
8,5%
Portugal
6,0%
Regne Unit
5,6%
Marroc
5,6%
Turquia
3,2%
Països Baixos
2,3%
Bèlgica
2,2%
Estats Units
2,0%
Mèxic
1,9%
Polònia
1,9%
Rússia
1,8%
Andorra
1,5%
Aràbia Saudita
1,5%
Àustria
1,4%
Grècia
1,3%
Suiza
1,0%
Romania
1,0%
Hong-Kong
0,9%
Emirats Àrabs Units
0,9%
Irlanda
0,9%
Xina
0,8%
Suècia
0,8%
Tunis
0,8%
Croàcia
0,6%
Resta del món
9,9%
TOTAL
100%
Font: ACCIÓ a partir d’ICEX-ESTACOM
A banda d’aquests principals mercats, les xifres de 2017 evidencien importants creixements de les exportacions a països com Estats Units (+12,2%), la Xina (+28,9%) o Croàcia (+12%).
Pel que fa a les importacions, al 2017 Catalunya va comprar a l’exterior un total de 280,8 milions d’euros en articles de moda nupcial i cerimònia, un 6,5% menys que a l’any anterior. El principal importador és la Xina, amb el 37,7% del total.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×