Autor Món animal
16 abril 2018 a 18:00

Yo Denuncio, el primer web per denúncies de maltractament animal

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Yo Denuncio

El Partit Animalista-PACMA llança un nou web amb la intenció que, fins i tot sense cap coneixement legal, es puguin interposar denúncies per maltractament animal.
Aquesta nova pàgina web neix amb la intenció que, gràcies a la col·laboració de tots els ciutadans, cap cas de maltractament animal quedi sense ser denunciat.
El maltractament animal és una constant al nostre país. Així ho confirma l’alt nombre de trucades, correus electrònics, cartes, etc que rep, amb la intenció de donar-los a conèixer casos de maltractament, el Partit Animalista-PACMA. Per canviar aquesta realitat, s’ha creat Yo Denuncio.

Amb Yo Denuncio qualsevol persona pot tenir a les mans, en pocs minuts, una denúncia per maltractament animal a punt per ser lliurada a l’Administració Pública o als cossos de seguretat. Per a això se li explica a l’usuari que informació necessita, els passos que ha de seguir, etc. Fins aquí era una cosa que ja existia, informació que podíem trobar en la nostra pròpia web, per exemple. La novetat d’YoDenuncio radica que conté a la base de dades lleis autonòmiques i ordenances municipals que sumen gairebé 4.000 articles organitzats per categories, el que permet que les denúncies generades tinguin una sòlida base legal. A més s’ofereix a l’usuari la possibilitat d’adjuntar fotografies i altre tipus de documents.

L’objectiu que es persegueix amb aquesta nova eina és doble. D’una banda aconseguir que eldesconocimiento que puguem tenir de la legislació o dels processos administratius no sigui un impediment per denunciar un cas de maltractament animal i que així, entre tots, fem que maltractar un animal no quedi impune. De l’altra, posar números a la realitat dels animals maltractats a Espanya perque els responsables no puguin excusar-se en “llegendes negres” per justificar la inexistència de maltractaments: visibilitzar el maltractament animal.

Anualment, presentaran informes en base a les estadístiques que recull l’aplicació, referents a número de denúncies, temàtica de les mateixes, municipis afectats, etc.
Una altra utilitat que ens ofereix ‘YoDenuncio’ és posar a disposició dels usuaris tota la legislació sobre animals, de manera homogènia i fàcil accés, preparada per ser descarregada o impresa. No caldrà navegar entre complexes webs d’ajuntaments o comunitats autònomes per donar amb la legislació que volem consultar.

És la nostra intenció que YoDenuncio sigui una eina viva, que vagi creixent amb el temps, en funció de la demanda dels usuaris i els recursos que des del Partit Animalista – PACMA li puguem destinar.

https://yodenuncio.pacma.es/

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×