Autor Societat
15 Maig 2018 a 16:00

El film “La Ruta de l’Atzar” acumula 5 Grand Prix en festivals internacionals

Promociona la campanya “Turisme Cultural”

Istambul Ruta atzar Turisme cultural

La campanya de promoció turística de Catalunya ha rebut el Grand Prix a millor pel·lícula de l’Istanbul International Tourism Film Festival. El certamen, un esdeveniment cultural sobre films turístics que té lloc anualment a la capital de Turquia, es converteix en el cinquè festival que concedeix aquesta distinció a la peça promocional de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) “La Ruta de l’Atzar”. El jurat, format per directors, productors i altres professionals del món cinematogràfic i de la comunicació, han concedit a la ja premiada campanya turística de Catalunya aquesta distinció.
El director general de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) Xavier Espasa s’ha mostrat molt satisfet amb l’acceptació que ha rebut la campanya a nivell internacional i ha assegurat que “Des de la Generalitat, fa molts anys que coneixem el potencial de l’audiovisual i les noves tecnologies com elements indispensables per a la promoció turística de qualitat vehiculada a través d’un suport fílmic que evoca emocions fent ús de l’storytelling.” i que “No entenem la promoció de Catalunya sense tenir en compte aquest format. L’audiovisual permet explicar la nostra destinació al món perquè viatgers d’arreu coneguin l’experiència de visitar casa nostra. Les imatges són un element molt potent i diferenciador que permeten mostrar la bellesa i les característiques que ens fan una terra singular.”
L’Istanbul International Tourism Film Festival és membre del Comitè de Festivals de Films Turístics (CIFFT), un circuit de festivals turístics d’arreu del món que compta amb 16 membres, entre els quals es troben el Cannes Corporate Media and TV Awards o el New York Film Festival, entre d’altres.
Els reconeixements rebuts a Estambul s’afegeixen al palmarès de 4 Grand Prix i 3 premis més per a “La Ruta de l’Atzar” acumulats en els darrers mesos en diversos festivals internacionals també membres del CIFFT.
Tourfilm Riga 2018
El passat 27 d’abril va tenir lloc l’onzena edició de l’International Tourism Film Festival de Riga (Letònia). Aquest certamen va guardonar la campanya turística de Catalunya amb 3 premis: el Gran Prix del Festival per a “La Ruta de l’Atzar”, que també va rebre el primer premi en la categoria Destinació Turística – Regió. En aquesta convocatòria hi han participat 220 films avaluats per un jurat professional amb procedències de 9 països diferents.
XIV International Tour Film Fest “On the East Coast of Europe”
 
“On the East Coast of Europe”, el Festival Internacional de Films Turístics de Bulgària que va tenir lloc el 20 d’abril, va ser l’escenari on la campanya de promoció turística de Catalunya va ser guardonada de nou amb el Grand Prix del festival pel vídeo “La Ruta de l’Atzar”. Així mateix, la peça va ser distingida amb el títol honorífic a Millor producció del Festival per “tenir l’originalitat i la intriga que tot film ha de tenir: personatges, trama, dinamisme i imatges captivadores de Catalunya combinades amb la música com a part de la història de la pel·lícula”.
Festival terres Catalunya
El Festival terres Catalunya, celebrat a Tortosa del 2 al 4 de maig, és candidat també a ser membre del CIFFT. En la segona edició del certamen hi van participar cent films de divuit països convocats en dues competicions diferents: una secció de documentals focalitzats en l’experiència del viatge i el respecte al medi ambient; i una altra de comunicació turística. En aquesta ocasió, “La Ruta de l’Atzar” es va tornar a endur el Grand Prix del festival, a més a més del Premi de Destinacions Turístiques – Regió.
Golden City Gate Festival  
El Golden City Gate Festival, certamen coincident amb la fira ITB de Berlín, va concedir al vídeo “La Ruta de l’Atzar” el Diamond Award, el premi a la millor pel·lícula del festival. El festival, que va tenir lloc el 7 de març, va encetar el palmarès de premis de la campanya turística de Catalunya produïda per l’ACT.
A tots aquests reconeixements, cal sumar-hi els rebuts per una altra peça produïda per l’ACT: “Catalonia by Oliver Astrologo” ha estat guardonada amb el segon premi en la categoria Destinació Turística – Regió del Tourfilm Riga 2018; el guardó Cultural Landscapes del festival terres Catalunya; el segon premi en la categoria Regions del Golden City Gate Festival; i, tancant la llista de guardons, Així doncs, la totalitat de films promocionals de la destinació catalana acumulen 11 guardons en diversos festivals internacionals.
Any del Turisme Cultural
 
Els films guardonats són peces que formen part de la campanya de promoció de Catalunya amb motiu de l’Any del Turisme Cultural, proclamat any temàtic 2018 per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) arrel de la declaració del 2018 com Any Europeu del Patrimoni Cultural per part de la Unió Europea. Amb aquest gest, es reivindica el paper de la cultura com a factor clau de diferenciació i singularització de la destinació turística catalana.
Es tracta, doncs, d’un desafiament bidireccional en el qual la cultura potencia la singularitat dels atractius turístics culturals, i el turisme assumeix el repte de fer valer la cultura i contribuir a la seva sostenibilitat social i econòmica. I és que l’Agencia Catalana de Turisme vol reivindicar tot el patrimoni cultural, tant el més reconegut internacionalment com el més local i desconegut, per tal que cada vegada hi hagi més equilibri entre els diferents territoris i que els fluxos econòmics derivats del turisme cultural arribin a tot arreu.
Switch to mobile version