Autor Societat
20 Maig 2018 a 10:00

Oberta la convocatòria de la Generalitat per ajuts al pagament del lloguer per al 2018

60.000 famílies ateses el 2017 

Torre Can Jofresa // Imatge cedida per Agència Habitatge de Catalunya

Torre Can Jofresa // Imatge cedida per Agència Habitatge de Catalunya

La Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha obert la convocatòria ordinària d’ajuts al pagament del lloguer per aquest 2018. Les sol·licituds es poden presentar fins al 29 de juny i s’hi poden acollir totes les persones titulars d’un contracte d’arrendament i que compleixin els requisits establerts sobre el preu del lloguer objecte de subvenció i els ingressos de la renda familiar. L’import d’aquest ajut correspon al 40% del preu del lloguer mensual i pot arribar a un màxim de 200 euros mensuals, o sigui 2.400 euros anuals.
Pel que fa als requisits sobre el preu del lloguer, el límit mensual per als habitatges de la demarcació de Barcelona no pot superar els 600 euros; a Girona els 500, a Tarragona 450 euros, a Lleida 400 i a les Terres de l’Ebre el topall és l’import de 350 euros mensuals.
El requisit d’ingressos de la unitat de convivència ve marcat per l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i s’estableix en funció de les persones que viuen en el mateix domicili. Així, el límit màxim d’ingressos és de 0,94 vegades l’IRSC en el cas d’una persona adulta, i s’hi afegeix 0,46 vegades l’IRSC per cada persona addicional de 14 anys més i 0,28 vegades l’IRSC per cada persona addicional menor de 14 anys.
Per a aquesta convocatòria, es preveu un pressupost inicial de 20 milions d’euros, ampliables. L’any 2017, la Generalitat va atorgar més de 112 milions d’euros en ajuts ordinaris al lloguer, que van arribar a prop de 60.000 famílies d’arreu del territori. Els darrers tres anys, la Generalitat ha cobert el 100% de les sol·licituds presentades que complien amb els requisits.
 
60.000 famílies ateses el 2017 amb ajuts ordinaris
 
La Generalitat de Catalunya atorga aquests ajuts amb l’objectiu d’evitar que les famílies que viuen de lloguer es trobin en risc d’exclusió social per falta d’ingressos i per dificultats per fer front a les despeses.
A banda d’aquests ajuts, la Generalitat compta amb altres línies de prestacions urgents al lloguer per a persones en risc d’exclusió residencial i també amb ajuts per a sectors específics, com ara els usuaris del parc públic d’habitatge. En total, l’any 2017 es van destinar a ajuts al pagament del lloguer o la hipoteca 128 milions d’euros.
A través del sistema de prestacions al lloguer, dels ajuts urgents, del servei Ofideute, dels habitatges gestionats mitjançant la mesa d’emergències i dels habitatges d’inclusió, la Generalitat va atendre més de 100.000 famílies.
Switch to mobile version