Autor Política
15 maig 2018 a 14:00

PIMEC valora positivament la investidura del nou President de la Generalitat

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Demana governabilitat, estabilitat i capacitat de diàleg

PIMEC // Imatge cedida per pimec

PIMEC // Imatge cedida per pimec

PIMEC felicita el 131è President de la Generalitat, Quim Torra, per la seva investidura i li demana governabilitat, estabilitat i capacitat de diàleg. La patronal espera que es conformi Govern amb la màxima celeritat possible per recuperar les institucions catalanes i aixecar l’article 155.

PIMEC considera prioritària l’aprovació dels Pressupostos per al 2018 per posar en marxa les següents mesures i consolidar la bona marxa que l’economia catalana està experimentant, malgrat els darrers mesos d’incertesa i inestabilitat política:

  • INDÚSTRIA. Desplegar completament el Pacte Nacional per la Indústria, que ha de permetre impulsar el teixit industrial de Catalunya i apropar el pes de la industrial al 25% del PIB en el propers cinc anys.
  • INFRAESTRUCTURES. Dotar el país d’infraestructures que facin més competitiu el seu teixit productiu. Cal crear un front comú amb tots els actors, de dins i de fora de Catalunya, que són conscients de la necessitat de corregir la política general d’infraestructures essencials com, per exemple, el Corredor Mediterrani, els aeroports i ports i Rodalies.
  • FINANÇAMENT. És ja inajornable acordar un nou sistema de finançament per a Catalunya. És condició necessària que s’accepti definitivament el principi d’ordinalitat en el futur sistema de finançament.
  • ENERGIA. Impulsar una política estratègica d’energia que afavoreixi la competitivitat de l’economia catalana i redueixi la dependència energètica.
  • LABORAL. Estructurar i consolidar un veritable marc català de relacions laborals.
  • FORMACIÓ. Donada la greu mancança de professionals que tenen les empreses, cal desenvolupar la Llei de Formació Professional, constituint urgentment la Comissió Rectora d’FP.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×