Autor Ensenyament
21 juny 2018 a 10:00

29.009.419€ ha destinat la Diputació a educació

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Durant el 2017-2018

Rafael Homet// Foto:Diba

Rafael Homet// Foto:Diba

“Els ajuntaments són un agent educatiu molt important, i el que fem des de la Diputació és donar-los-hi suport” ha afegit Homet. Durant el 2017 i primer semestre del 2018 la Diputació ha dedicat  29.009.419 euros a desenvolupar 949 programes, projectes i suports tècnics, materials i formatius destinats al món local i a les entitats de la comunitat educativa.

La principal realització d’aquest període ha estat la finalització del desplegament del Sistema de Xarxes d’Escoles Municipals: les xarxes d’Escoles Municipals de Música i Art, de Centres Municipals d’Educació Especial, d’Escoles Bressol Municipals i d’Escoles de Persones Adultes. En total, entre les 4 xarxes aplegaran prop de 588 centres educatius que donen servei a 69.068 alumnes.

Amb la creació de la Xarxa d’Escoles Municipals la Diputació reforça l’acció dels governs locals dins del Servei d’Educació de Catalunya, i enforteix els centres educatius de titularitat municipal amb la voluntat de contribuir a millorar  les oportunitats educatives de la ciutadania, de forma equitativa i igualitària, dins i fora de l’escola, i al llarg i ample de la vida.

La Diputació vol potenciar el paper de lideratge del món local com a referent de la transformació educativa. Aquesta ha estat la voluntat de la Diputació a l’hora d’impulsar l’Aliança 360 “Educació a Temps Complet”, un projecte obert, ampli i transversal que vol connectar els temps, els espais i els agents educatius.

Les entitats promotores de l’Aliança 360, a més de la Diputació , son la Fundació Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRP), comparteixen el repte de superar el model educatiu centrat exclusivament en les activitats escolars lectives.

En paralel·lel, Homet ha destacat que que estem en un nou temps en el que hi ha nous i múltiples espais educatius fora de l’escola, amb un gran nombre d’agents i institucions que poden oferir més i millors oportunitats educatives per a tothom, però per poder oferir més i millors oportunitats educatives cal treballar per no deixar cap persona fora del sistema educatiu”. Actualment, l’abandonament escolar prematur a Catalunya és del 17% quan el 2020 l’objectiu Europeu el fixa en el 10%.

En aquest camp la Diputació ha dedicat en aquest període més de 3 milions d’euros a desenvolupar polítiques i programes d’orientació i transicions educatives, que lluiten contra l’abandonament escolar prematur i milloren les expectatives d’èxit professional i personal.

Tot plegat suposa la construcció d’un Ecosistema Educatiu Local que  promou i impulsa xarxes i programes d’innovació, perquè ha afirmat Homet “només des de la proximitat i el lideratge dels governs locals, i amb la complicitat de tota la comunitat, aconseguirem la necessària millora i transformació educativa”.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×