Autor Societat
16 juny 2018 a 10:00

Dispositiu especial de trànsit pel Gran Premi Monster Energy de Catalunya de Moto GP

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Al Circuit de Barcelona-Catalunya

Carretera no es circuit//Foto: SCT

Carretera no es circuit//Foto: SCT

 Davant l’elevada mobilitat de motocicletes que assistiran a l’esdeveniment, el Servei Català de Trànsit (SCT) demana a tots els usuaris que extremin la precaució i recorda que aquest any han mort ja 20 motoristes a les carreteres catalanes
·       El dispositiu es gestionarà des del Centre de Coordinació (CECOR), ubicat al Circuit de Barcelona-Catalunya amb motiu de l’esdeveniment esportiu. Per gestionar el dispositiu de trànsit, el Servei Català de Trànsit utilitza diverses aplicacions informàtiques de transmissió d’imatges tant aèries com de càmeres fixes des del CIVICAT, en temps real, al Centre Satèl·lit Mòbil de Gestió del Trànsit, situat al Centre de Coordinació (CECOR), i que s’ha ubicat al Circuit de Catalunya amb motiu de l’esdeveniment esportiu. Aquestes aplicacions possibilitaran la visualització en temps real tant de les càmeres mòbils com de les càmeres fixes instal·lades a les carreteres de les rodalies del Circuit. Tot plegat permetrà gestionar la mobilitat d’una manera més ràpida i eficaç i detectar qualsevol incidència que hi hagi a la xarxa viària catalana.
·       Per facilitar l’accés i la posterior sortida del Circuit, el Servei Català de Trànsit i Mossos d’Esquadra estableixen mesures especials de trànsit per facilitar l’accés i la posterior sortida del Circuit en les millors condicions de fluïdesa i seguretat viària possibles. Per aquest motiu, s’habilitaran diferents carrils addicionals tant d’entrada al recinte com de sortida, amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries, tant d’entrada al Circuit com en el procés de buidatge de la instal·lació.  Les vies afectades per aquestes mesures especials seran l’AP-7/C-33, C-35, C-17, BP-5002, BV-5003 i la C-352.
·       El Moto GP d’enguany s’estima que mobilitzarà uns 185.000 aficionats acumulats durant els tres dies. Quant al tipus de desplaçament dels espectadors del Gran Premi de Motociclisme, la previsió per diumenge és que hi haurà una major assistència de motocicletes en detriment de l’ús del turisme per arribar al Circuit i això afavorirà l’entrada i sortida de les instal·lacions de Montmeló.
·        El dispositiu policial per garantir el normal desenvolupament del campionat i prevenir la seguretat de tots els assistents durant els tres dies de celebració d’aquest esdeveniment esportiu. Les unitats policials que hi intervindran seran:
 – L ‘Àrea de Recursos Operatius/USC, encarregada, principalment, de garantir la seguretat a la prova esportiva i que vetlla perquè el campionat es desenvolupi amb total normalitat.
 – L’Àrea Regional de Trànsit, encarregada de regular i proporcionar fluïdesa al trànsit, adoptant les mesures especials establertes per tal d’agilitzar l’entrada/sortida de vehicles del circuit:
  • Dissabte 16 i diumenge 17 de juny de 2018 (entrenaments cronometrats i cursa): Hi haurà presència continuada de patrulles de trànsit tots 2 dies, en el perímetre d’accés al circuit, tant en servei dinàmic (mòbils), com estàtic (punts fixes). Per aquest motiu s’establiran mesures especials d’ordenació del trànsit per afavorir l’entrada i el buidatge de vehicles i assistents al recinte.
En les zones d’accés al circuit es comptarà amb la col·laboració de les policies locals de Granollers, Montmeló, Parets del Vallès i Montornès del Vallès. – També hi intervenen altres unitats especialitzades: Tèdax, Canina, Subsòl, Policia Administrativa, Sala Regional de Comandament, Investigació, OAC, Hèlix.
A l’exterior del circuit, enfront de l’accés oest, s’instal·larà una Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), des d’on s’atendrà a ciutadans que hagin estat víctimes d’un delicte per tal que denunciïn els fets.
·       En el dispositiu especial també hi participen Bombers de la Generalitat destinaran un vehicle d’aigua, una Bomba Rural Pesant (BRP), a l’interior del Circuit amb la finalitat d’assegurar el correcte desenvolupament dels entrenaments i també de la cursa. La dotació, amb quatre efectius de Bombers, estarà situada al peu de la torre del Circuit i donarà resposta a les possibles emergències que tinguin lloc a la pista i també a la zona de boxes. En cas de produir-se incidències fora del Circuit, el pàrquing, estands exteriors o als mateixos accessos a la zona, els Bombers de la Generalitat donaran resposta amb els recursos habituals de la mateixa guàrdia.
El diumenge 17, un comandament de Bombers estarà ubicat al CECOR, seguint el desenvolupament de la competició, amb l’objectiu de fer d’enllaç entre la sala de control a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord i el dispositiu exterior del Circuit. A més, també s’ubicarà un altre vehicle (BRP) al costat de la carretera del Masnou, a una zona propera a l’entrada del Circuit, per tal d’atendre els possibles serveis que es produeixin en els municipis situats a la zona sud-est del centre de competició.
·          i la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) que posarà preventivament en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT aquest cap de setmana per fer seguiment del dispositiu i coordinar la resposta dels efectius d’emergències davant eventuals incidències greus durant els dies previs i durant la prova del Gran Premi, i participa tant en el dispositiu preventiu de l’Ajuntament de Montmeló com en el del Circuit de Barcelona – Catalunya.
Els tècnics de l’Operativa Territorial de Protecció Civil de la Generalitat s’integraran al Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) el dissabte a la tarda i diumenge els tècnics i tècniques de Protecció Civil estaran presents al Centre de Coordinació (CECOR) del Circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló juntament amb la resta d’efectius d’emergències.
Des del CECOR i des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat se seguiran les possibles incidències i necessitats d’assistència a la població en cas d’emergència.
Protecció Civil de la Generalitat ha proporcionat emissores RESCAT (xarxa d’emergències de la Generalitat) a les associacions de voluntaris de protecció civil municipals que participen en el dispositiu preventiu, i que seran coordinades per l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Montmeló, per a la millor comunicació del voluntariat. Les associacions que participen en el dispositiu són Breda, Parets, Montcada i Reixac, Masnou i Montmeló, coordinades per la de Montmeló
Campanya “La carretera no és el Circuit”
El Servei Català de Trànsit i el Circuit de Barcelona-Catalunya, igual que la passada edició, mantenen la campanya de conscienciació viària als exteriors de la instal·lació esportiva “La carretera no és el Circuit”. La campanya insisteix en què s’ha de practicar una conducció responsable, respectant els límits de velocitat establerts, per la pròpia seguretat i la dels altres, i que la conducció esportiva o amb velocitats elevades només es pot fer en instal·lacions construïdes i dissenyades per aquest ús. En aquest sentit, l’objectiu de la campanya és destacar la importància de respectar aquests límits de velocitat a la xarxa viària.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×