Autor Societat
11 juny 2018 a 10:00

Jornada per commemorar el 10è aniversari de la Llei 5/2008

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Van participar-hi quasi 300 professionals

Nuria Balada ICD Jornada violencia masclista//Foto: ICD

Nuria Balada ICD Jornada violencia masclista//Foto: ICD

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, va declarar que “des del Govern de la Generalitat i des de l‘ICD tenim com a prioritat la lluita contra la violència masclista i tenim el convenciment que només amb noves sinèrgies que generem a partir del treball en xarxa podrem avançar de manera efectiva en la prevenció, sensibilització, atenció i recuperació de les dones víctimes de violència masclista i els seus fills i les seves filles”.
En aquest mateix sentit ha afirmat que “és imprescindible el treball unitari del Govern i l’administració local, les entitats i la societat en general per construir un veritable pacte social per eradicar la violència masclista a Catalunya”. Balada ha fet aquestes declaracions en el marc de la primera jornada tècnica que organitza el Govern per commemorar els 10 anys de l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de la Llei 5/2008, de 24 d’abril del Dret de les Dones a Eradicar la Violència Masclista.
L’objectiu de la commemoració era avaluar l’impacte de les mesures desplegades i fixar els reptes de  futur.  La sessió, ha comptat amb l’assistència de prop de 300 professionals que treballen per la erradicació de la violència masclista, hi ha consistit en dues taules rodones: una de reconeixement als moviments de dones que van impulsar aquesta Llei, i l’altra de presentació d’estudis sobre l’impacte de les mesures i recursos desenvolupats en la lluita contra la violència masclista a Catalunya. El tancament de la jornada a anat a càrrec de la directora de l’ICD, Núria Ramón.
Hi van participar Marta Selva, ex presidenta de l’ICD qui va explicar el procés d’elaboració de la Llei; Marisa Fernàndez, responsable de la Comissió d’Igualtat de Dones Juristes; Beatriu Masià, presidenta  de Tamaia, Viure sense Violència; Míriam Sol, sòcia de la cooperativa Spora Sinergies; Encarna  Bodelón, directora del Grup de recerca Antígona; Montse Pineda, experta de Creación Positiva i  vicepresidenta segona del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC); Júlia Vega, psicòloga i experta en l’abordatge de violència masclista d’Almena Cooperativa Feminista, i Laia Rosich, psicòloga i responsable del Grup de Treball sobre Violència Masclista del CNDC.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×