Autor Política
27 juny 2018 a 10:00

Reobren les delegacions al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia, França, Suïssa i Estats Units

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Meritxell Serret en serà la responsable de la de Brusel·les

Ernest Maragall Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència//Foto: Govern

Ernest Maragall Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència//Foto: Govern

El Govern va aprovar, ahir dimarts, el decret que permetrà reobrir les delegacions al Regne Unit i Irlanda, Alemanya, Itàlia, França, Suïssa i els Estats Units d’Amèrica, tancades arran de l’aplicació de l’article 155 per part del Govern espanyol.
Amb aquest acord, la Conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, liderat pel conseller Ernest Maragall, posa en marxa la primera fase d’urgència del pla de desplegament de les delegacions del Govern a l’exterior.
Tal i com ja va avançar el conseller Ernest Maragall l’objectiu principal d’aquesta fase inicial és reparar els efectes de l’aplicació de l’article 155 i, recuperar i desplegar l’acció exterior de Catalunya de manera imminent. En aquest sentit, l’acord d’avui permetrà garantir la presència exterior de la Generalitat en aquests territoris i davant les instàncies multilaterals més significatives, amb l’objectiu de defensar-hi els interessos de Catalunya i afavorir la internacionalització de la seva economia, cultura i coneixement.
Tal i com contempla el decret de reestructuració de la Conselleria , aprovat fa una setmana, les delegacions a l’exterior resten associades orgànicament a la Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea.
El decret aprovat ahir restableix la denominació i les funcions prèvies de les delegacions, així com també l’organització, l’estructura, el funcionament, el règim jurídic, i el règim econòmic financer i pressupostari, que permetran restablir i desplegar les tasques corresponents en l’àmbit exterior de manera eficaç i eficient, amb transparència i seguretat jurídica.
Facilitar les relacions bilaterals amb les autoritats dels seus respectius països, promoure i coordinar les relacions de col·laboració de la Generalitat i els seus òrgans adscrits amb organismes internacionals amb presència en els seus respectius territoris i que tinguin interès rellevant per a Catalunya, en seran les principals funcions.
Pla de desplegament del Govern de Catalunya a l’exterior
La recent reactivació de la delegació de Brussel·les i l’aprovació del decret d’avui  s’emmarquen en la primera fase d’urgència del pla de desplegament de representació de Catalunya a l’exterior en què el Departament d’Acció Exterior està treballant.
 
Aquest pla de desplegament contempla dues fases més que reforçaran, consolidaran i augmentaran l’estructura del Govern a l’exterior. La segona fase preveu la consolidació i nova visibilitat en l’escena internacional amb delegacions, corresponsalies o enviats específics a París, Portugal, els Balcans, els Països nòrdics o fins i tot en zones d’altres continents en els pròxims mesos. I la tercera fase serà la d’expansió, que preveu obrir noves seus i tenir noves figures de presència en punts geogràfics com el Mediterrani, l’Orient Mitjà, els països asiàtics o l’Amèrica Llatina.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×