Autor Cultura
21 juliol 2018 a 18:00

Activats artístiques del programa Flipart

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Als centres educatius per al proper curs

flipart //Foto:diba

flipart //Foto:diba

El programa Flipart de la Diputació per a la difusió de les arts en els centres de secundària, batxillerat i cicles formatius ja té enllestida l’oferta d’activitats per al proper curs.

En el curs que acaba de finalitzar, un total de 5.455 alumnes han participat en les activitats gratuïtes que han tingut lloc en un centenar de centres docents de 71 municipis de la demarcació de Barcelona. Amb aquest programa es convida a artistes de diferents disciplines a presentar els seus oficis i professions entre els joves i despertar vocacions artístiques.

En el darrer curs s’han organitzat fins a 132 activitats, impartides per 21 artistes professionals provinents d’àmbits com el teatre, la dansa, la música, el circ, la màgia o el còmic, com ara els actors Jordi Martínez, Àngels Gonyalons o les membres de la companyia T de Teatre, músics com Marc Parrot, el discjòquei Dj Tillo o el raper Pau Llonch, ballarins com Roberto Olivan i les germanes Clara i Berta Pons, i dibuixants com el grafitter Werens o el ninotaire, Jaume Capdevila, Kap, per citar alguns exemples.

El catàleg d’activitats de FlipArt s’ofereix a tots els centres de secundària, batxillerat i cicles formatius de la demarcació de Barcelona (tret de la ciutat de Barcelona) que poden inscriure’s per oferir al seu alumnat tres tipus de propostes diferents segons el format de la sessió: “Aventures d’artistes“, “Els oficis de les arts” i “Monogràfics d’arts“.

Els artistes expliquen als alumnes la seva experiència i trajectòria professional dins l’apartat “Aventures d’artistes”, en el qual el proper curs prenen part David Baró (mentalista), Jordi Martínez (pallasso i actor), DJ Tillo (discjòquei), Àngels Gonyalons (cantant i actriu), Roger Bernat (artista i teatrer) Lalo López (músic, compositor i productor de Black Music) Roberto Olivan (coreògraf i ballarí), Roberto G. Alonso (artista multidisciplnari) i Werens (artista urbà).

Assessorament per a projectes escènics que es realitzin al centre

La principal novetat d’enguany es presenta a l’apartat “Els oficis de les arts” on es presenten les professions tècniques que hi ha darrera el teló i que fan possible la posada en escena dels espectacles. El proper curs aquest apartat incorpora la xerrada sobre els processos de creació d’un ofici de les arts i també l’assessorament tècnic per a projectes escènics que es realitzin al centre. Els professionals que impartiran les sessions són Sebastià Brossa (escenògraf), Míriam Compte (figurinista i vestuari), Eva Fernández (caracterització i maquillatge) i Oriol Ibáñez (tècnic d’il·luminació i imatge).

A “Monogràfics d’arts” diversos professionals donen a conèixer a l’alumnat les seves disciplines escèniques a partir d’una introducció pràctica i amb una presentació final del treball realitzat davant la resta de companys del centre. Les sessions són sobre teatre amb la companyia T de Teatre: a càrrec de Marta Pérez i Carme Pla; de coreografies de teatre musical, amb Guillem Cirera; de música rap amb Pau Llonch; de tècniques de circ, amb Eli Coll i Jordi Mas; sobre narració audiovisual, amb el taller pràctic anomenat mobildoc, a càrrec d’Èric Mootjeer; i sobre còmic: a càrrec de Kap.

“FlipArt” contribueix a la difusió de les professions artístiques entre els més joves i a la formació de nous públics, juntament amb el programa “Anem al teatre”, també impulsat per la Diputació de Barcelona, i que el proper curs arriba a la seva 23a edició. Es pot trobar més informació en aquest enllaç

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×