Autor Motor
1 juliol 2018 a 18:00

AMV 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Del 6 al 8 de juliol

AMV 24 Hores de Catalunya de Motociclisme//Foto:Circuit Catalunya

AMV 24 Hores de Catalunya de Motociclisme//Foto:Circuit Catalunya

La 24a edició de les AMV 24 Hores de Catalunya de Motociclisme se celebrarà al Circuit de Barcelona-Catalunya del 6 al 8 de juliol. Enguany, amb un total de 51 participants, entre els quals hi haurà més representants de casa que l’any passat. Seran 25 equips francesos, 24 locals, un portuguès i un franco-guaianès. La cursa de resistència, per la seva naturalesa, ja promet emocions fortes, però, amb un 47% de participants de casa, els assistents podran gaudir encara més

Entre els presents, el Yamalube Folch Endurance, últim vencedor de les AMV 24 Hores de Catalunya, amb un total d’11 victòries al seu palmarès. La Yamaha YZF R-1 de l’equip català haurà de complir amb les exigències d’Arturo Tizón, expilot del Mundial de MotoGP™ (250cc), i Pedro Vallcaneras, guanyador de la FIM World Cup. Estrenen companys d’equip, tots dos corredors del FIM CEV: es tracta del mallorquí Diego Pérez i del portuguès Ivo Lopes. Una combinació potent i preparada per a la cursa.

Un altre dels vells coneguts és l’equip d’Eduard Català, que enguany inaugura una nova era. Com el seu nom ja indica, el Kawasaki Català Aclam es presenta amb una nova marca i amb nous pilots. L’únic que repeteix és Enrique Ferrer, que estarà acompanyat de Ricardo Saseta, Julien Pilot i Kevin Denis. Aquests dos últims han estat vencedors del campionat del món de resistència de Superstock, així que tot sembla indicar que l’equip de Català no li posarà les coses fàcils al de Folch, i intentarà aturar la seva ratxa de victòries.

El Proelit Racing Team també repeteix amb moltes opcions. Als comandaments de la Kawasaki ZX10RChristian Palomeras, Iván Silva, Marc Miralles i Joan Sardanyons. Participaran a la categoria O-SBK, la qual van guanyar l’any passat, quan també van completar una segona posició general que, de ben segur, esperen igualar com a mínim.

Tornen a destacar un ampli ventall de projectes formatius amb equips com el de l’Institut Castellarnau, amb una altra Kawasaki. L’edició de 2017 va ser testimoni d’una merescuda tercera posició absoluta pels de Sabadell. En aquesta edició es presenta amb Roberto Martínez, Gaspar Rodríguez, Félix Rodríguez i Álex Valls. Entre les escoles que assisteixen i preparen les motos es troba, com de costum, Monlau Repsol Technical School, amb els dorsals 17 (Cerpa, Domenec, Gutiérrez, Torra) i 71 (Almazán, Amado, Torras, Basomba), tots dos a la categoria SST1.

Un cas similar és el de l’Escuderia Èxit, que ha formalitzat la seva participació amb les motos 94 (Trueb, Jaquerod, Cazals, Perenaud) i 95 (Fritsch, Litran, Gronenwald, Basté), a les categories d’O-SBK i SST6 respectivament. En aquesta última categoria també hi haurà una altra escola, B the Travel Brand Endurance Racing (López, Roser, Arriba, Daviu).

Per a alguns participants, la prova es presenta a casa, de forma literal. Entre la llarga llista d’inscrits, figuren equips vallesans com ara el TBS-Coelba(Arribas, Clusellas, Baraldes, Raya), el + Gas Endurance (Juanco, Carrillo, Arias, Rodríguez) i el Gaspar Racing (Zamorano, Rubio, Pérez, Creu), amb tres marques diferents: BMW, Suzuki i Yamaha.

Les AMV 24 Hores de Catalunya de Motociclisme són una prova exigent, que demanda un gran esforç i concentració als seus participants. El repte l’afrontaran alguns pilots del mundial de resistència, com ara els de l’equip de Català, però hi ha d’altres com Anthony Dos Santos (Team BMD Performance-B Motorsport) Camille Hedelin (Tecmas) que també sortiran a exhibir el seu talent per la pista.

La mítica prova de resistència també comptarà amb participació femenina. Es tracta de Laura Lopes (GL Motos Guyane Motorsport) i Séverine Guion (Team AMS).

Entrada gratuïta i visita al Pit-Lane
Els espectadors poden assistir a la cursa de resistència de les AMV 24 Hores de Catalunya de Motociclisme al Circuit de Barcelona-Catalunya gratuïtament durant tot el cap de setmana, del 6 al 8 de juliol, amb accés al pàdoc obert a tothom. A més, el dissabte abans de l’inici de la cursa, els aficionats podran fer la visita al Pit-Lane (entre les 10.45 i les 11.15 h), i a partir de les 20 h podran divertir-se amb la Festa Flaix FM i els DJ’s Sergi Vèliz i Sergi Domene.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×