Autor Societat
17 juliol 2018 a 10:00

Campanya de control de conductes de risc adreçada als motoristes

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

24 motoristes han mort a les carreteres catalanes durant 2018

campanya control motocicletes//cartell arxiu

campanya control motocicletes//cartell arxiu

Des d’ahir, dilluns 16, fins al diumenge 22 de juliol, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva de control de conductes de risc adreçada a motoristes.

 
La campanya de motoristes pretén augmentar la seguretat en els seus desplaçaments i la percepció del risc entre aquest col·lectiuPer aquest motiu, es posarà èmfasi en l’ús del casc homologat com a element de seguretat passiva per part de motoristes i acompanyants, així com en aquelles conductes de risc que posin en perill la seguretat viària –excés de velocitat, conduir sota els efectes de l’alcohol o altres drogues, distraccions i altres conductes antireglamentàries.
 
El context en el que es realitza aquesta campanya és de repunt de les víctimes mortals, incloses les d’aquest col·lectiu més vulnerable. Aquest any 2018, fins a data d’ahir,hi ha hagut 24 motoristes morts i en el mateix període de l’any anterior en van morir 23.
Des de la Conselleria d’Interior i l’SCT es demana més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat als motoristes i a la resta d’usuaris respecte i col·laboració per reduir les víctimes en general i en especial d’aquest col·lectiu. En aquest sentit, s’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària que requereix l’adopció de mesures protectores per part dels conductors de tots els vehicles.
Al llarg de la setmana s’informarà d’aquesta campanya preventiva a través dels Panells de Missatge Variable (PMV) ubicats a les vies catalanes amb el missatge CONTROLS POLICIALS MOTOS.
La campanya de control adreçada a motoristes que començarà demà és la novena campanya preventiva i integral d’aquest 2018, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogoalcoholèmia,  camions i furgonetes, distraccions, transport escolar i de viatgers, vianants, velocitat i ciclistes. En total, enguany es faran un total de disset campanyes preventives que incidiran en els principals factors de sinistralitat.
Pel que fa a les campanyes centrades en els motoristes, enguany, s’han realitzat dues: la d’aquesta setmana, del 16 al 22 de juliol, i una altra que es va fer al maig, del 21 al 27, en la qual es van tramitar 241 denúncies de conductors o passatgers de motocicletes o ciclomotors.
 
L’any 2017 es van realitzar també dues campanyes de prevenció adreçades als motoristes i es van imposar un total de 458 denúncies.
Convé destacar que l’SCT ha endegat recentment la campanya #km0rutacapalcanvi, precisament  amb l’objectiu de millorar la seguretat viària dels usuaris de motocicleta
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×