Autor Atletisme
15 juliol 2018 a 18:00

Cloenda del 12è Challenge de Mitges Maratons

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

A la seu central de la Diputació

12 Challenge Mitja Marato// Foto: Òscar Ferrer Diba

12 Challenge Mitja Marato// Foto: Òscar Ferrer Diba

La seu central de la Diputació, l’edifici de Can Serra, ha acollit aquesta setmana l’acte de cloenda del 12è Challenge Mitges Maratons 2017-2018 Gran Premi Diputació de Barcelona. 

Durant l’acte es van lliurar els premis de reconeixement als ajuntaments organitzadors que han estat: Sabadell, Roda de Ter, El Prat de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Terrassa, Granollers, les Franqueses, La Garriga, Gavà, Castelldefels, Calella, Montornès del Vallès, Montmeló, Vilanova del Vallès, La Roca del Vallès, Igualada i Sant Cugat del Vallès.

En paral·lel, s’han entregat també els guardons als guanyadors de les diferents categories: Laura Sánchez, guanyadora per puntuació de la categoria femenina absoluta; Manel Cabanillas, guanyador per puntuació de la categoria masculina absoluta; Jaume Bajo, guanyador per puntuació de la categoria de disminució visual masculina; Óscar Santos, reconeixement especial per puntuació de la categoria de disminució visual masculina; Pilar Casas, guanyadora del sorteig per participació dones i Fernando Pérez, guanyador del sorteig per participació homes.

La Diputacio i la Federació Catalana d’Atletisme han fet entrega dels guardons. L’acte ha comptat amb l’assistència del president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas.

Per a la corporació impulsar el Challenge de Mitges Maratons és de gran importància ja que representa objectius primordials per a la Diputació, com ara el foment de l’esport, la salut, la projecció del territori de la demarcació i la combinació de la participació d’atletes professionals amb populars que corren junts.

De la seva part, Joan Villuendas, durant la seva intervenció, ha destacat la qualitat de les curses que formen el Challenge, “unes curses populars homologades per la Federació Catalana d’Atletisme, i de gran nivell, on participen atletes professionals i populars de manera conjunta. Unes curses que sense la participació dels corredors amateurs no serien possibles.

Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona

Des de la corporació, indiquen que s’acompanya i coopera amb els ens locals de la demarcació amb la missió de contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania mitjançant l’impuls de la pràctica esportiva, l’assoliment i manteniment de la xarxa d’equipaments esportius i la innovació dels serveis esportius municipals.

Tot plegat, diuen, amb la visió de posicionar-se com a referent per millorar la qualitat de l’esport local a la demarcació.

En aquest sentit, la Diputació disposa d’una línia de Grans Premis que recull aquells esdeveniments esportius d’un abast territorial que va més enllà del municipi atesa la seva repercussió en el territori.

Amb els Grans Premis Diputació de Barcelona (GPDB) es reforça una marca corporativa que es distribueix a tota la demarcació.

Amb això també s’afavoreix un impacte turístic, ocupacional i en definitiva econòmic del seu entorn.

El Challenge de Mitges Maratons – Gran Premi Diputació de Barcelona és un conjunt de 14 mitges maratons homologades per la Federació Catalana d’Atletisme, que es desenvolupen en el territori de la demarcació de Barcelona.

Els ajuntaments i els corresponents clubs i entitats esportives municipals són els dinamitzadors de les diferents proves, aglutinades sota el format challenge que lidera la corporació.

Aquest circuit sempre es desenvolupa a cavall de dos períodes anuals. Per ordre cronològic el calendari de mitges del 12è Challenge ha estat el següent:

-Sabadell: 12a Mitja Marató Ciutat Sabadell. 03/09/2017

-Roda de Ter:  34a Mitja Marató Roda de Ter. 08/10/2017

-El Prat de Llobregat: 5a Mitja Marató del Prat de Llobregat. 05/11/2017

-Vilafranca del Penedès: 38a Mitja marató de l’Espirall. 12/11/2017

-Mataró: 20a Mitja Marató de Mataró. 03/12/2017

-Vilanova i la Geltrú:  29a Mitja Marató “Ciutat de Vilanova”. 17/12/2017

-Sitges: 35a Mitja Marató de Sitges . 14/01/2018

-Terrassa: 19a Mitja Marató de Terrassa. 21/01/2018

-Granollers: 32a Mitja Marató Granollers -Les Franqueses -La Garriga-Granollers. 04/02/2018

-Gavà: 23a Mitja Marató Gavà- Castelldefels. Gavà           25/02/2018

-Calella: 10a Mitja Marató Costa Barcelona Maresme. 18/03/2018

-Montornès del Vallès:25a Mitja Marató Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca 25/03/2018

-Igualada: 36a Mitja Marató de l’Anoia: 08/04/2018

-Sant Cugat del Vallès            34a Mitja Marató de Sant Cugat: 29/04/2018

Format de les curses

Tot i que la mitja marató s’erigeix en la prova estrella del Challenge, el circuit també està integrat per diferents proves de menor recorregut que permet la participació de diferents col·lectius en funció de les seves possibilitats. A continuació detallem diferents tipologies de curses:

-           Les mitges maratons pròpiament dites tenen una distancia de 21 km, i travessen centres urbans i en molts casos també entorns naturals molt atractius.

-           Curses de menor recorregut, d’entre 5 o 10kms. Moltes d’aquestes curses sovint comparteixen recorregut amb la mitja durant els primers quilòmetres.

-           Curses infantils de recorreguts diversos (200 m, 500 m, 1.000 m…) en funció de les edats dels nens i nenes participants.

Objectius

La Diputació de Barcelona té com a objectius en l’àmbit esportiu: valorar l’esforç personal, augmentar la pràctica esportiva de la població, potenciant la modalitat esportiva del running, per tal de gaudir dels beneficis físics, psíquics i socials que se’n deriven. Afavorir l’impacte turístic, econòmic i comercial que aquestes proves tenen al territori. Mantenir i enfortir els GPDB al conjunt de les comarques de la demarcació i donar un salt de qualitat a totes les curses, i fidelitzar els corredors de la demarcació, per intentar augmentar la participació d’atletes.

Target

La participació a qualsevol de les proves que conformen el circuit del Challenge, està oberta a tothom que vulgui córrer curses de fons, ja siguin atletes amb llicència de la Federació Catalana d’Atletisme o població en general.

Vessant solidari i de suport

Els organitzadors de la majoria de les curses col·laboren amb d’altres entitats socials, incorporant el vessant solidari com un element de valor afegit treballant amb ONG’s i en alguns casos també amb la Diputació de Barcelona en diferents campanyes solidàries i d’altres de promoció esportiva com la campanya ‘Penja’t una medalla: fent esport sempre hi guanyes!’.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×