Autor Societat
27 juliol 2018 a 15:00

El 17,6% de les dones han patit violència masclista en el darrer any

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Resultats de la segona Enquesta de Violència Masclista a Catalunya

Segona enquesta violència masclista

Segona enquesta violència masclista

El 17,6% de les dones han patit violència masclista en el darrer any. Aquesta és una de les dades destacades de la segona Enquesta de Violència Masclista a Catalunya (EVCM), els resultats de la qual van presentar dilluns passat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, i el conseller d’Interior, Miquel Buch.
L’enquesta recull dades de les violències masclistes patides per les dones al llarg de tota la vida, així com l’afectació emocional causada per aquests fets. Els resultats reflecteixen el millor coneixement, l’augment de la identificació i la sensibilització social envers la violència masclista gràcies als avenços legals i als instruments i recursos creats per abordar aquesta greu problemàtica estructural.
Dels resultats de l’enquesta destaca el fet que el 26,1% de les dones que han patit algun fet de violència masclista i que ha considerat que era un fet delictiu l’ha denunciat. Aquesta xifra s’ha incrementat en un 8,4% respecte les dades de la mateixa enquesta realitzada l’any 2010 (quan el percentatge de denúncies era del 17,7%).
Pel que fa a les preguntes sobre el darrer any, el 17,6% de les dones enquestades declara que ha estat objecte de violència masclista, dada que es manté en relació a l’EVMC de 2010. I declaren que el 2,3% d’aquests fets eren d’especial gravetat.
Una altra dada significativa és que en un 56% dels casos les agressions a les dones per part d’homes que no són parella o exparella s’han produït majoritàriament a llocs d’oci, a l’espai públic, o en transports públics.
També destaca el fet que les dones que han declarat haver sofert alguna agressió masclista en el darrer any, per part d’homes que no eren parelles,  procura no sortir sola en un 44,3% dels casos, té més por de sortir o ha fet canvis en les seves activitats habituals en un 22,5%.
Pel que fa a la violència masclista de parella, un 12,4% de les dones declaren haver patit alguna violència masclista al llarg de tota la relació.
Entre els resultats més rellevants destaca el fet que un 12% de les dones identifiquen i verbalitzen que han patit alguna agressió masclista molt greu en la seva infància, és a dir, quan tenien menys de 15 anys, i que el 44,4% dels agressors eren coneguts de quan era nena.
I pel que fa a les dones amb diversitat funcional, el 41,1% verbalitza haver estat víctimes d’alguna agressió masclista per part de les seves parelles o exparelles al llarg de la seva vida.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×