Autor Sanitat
1 juliol 2018 a 12:00

El PINSAP impulsarà polítiques de salut des de totes les Conselleries i de la societat civil

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Més de 800 professionals participen a les comissions territorials

Alba Verges PINSAP//Conselleria Salut

Alba Verges PINSAP//Conselleria Salut

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha expressat el seu compromís per seguir impulsant les polítiques del PINSAP i situar-lo com element cabdal per aconseguir fer polítiques públiques saludables. Alba Vergés ha agraït “la implicació dels més de 800 professionals que participen a les diferents comissions territorials”. També ha assenyalat que el repte d’enguany és fer possible “el desplegament de les diferents actuacions, acostant-les al teixit comunitari dels municipis, més enllà dels espais de l’administració”.

La titular de Salut ha participat a la cloenda d’una jornada en què han participat més de 350 professionals d’arreu de Catalunya. Sota el títol “Afrontem reptes, compartim solucions: aplicant el PINSAP a nivell territorial” les 21 comissions tècniques territorials i les dues comissions transversals han presentat els resultats i productes obtinguts que ara haurien de ser integrats a la realitat pròpia de cada territori.
Aquestes comissions es van crear a l’abril del 2017 amb l’objectiu que a cada territori es materialitzessin de manera palpable dinàmiques de treball intersectorial en xarxa en col·laboració estreta amb els ens locals i tot el teixit comunitari. Són fruit dels àmbits que han prioritzat els diferents Consells Territorials de Salut Pública i que responen a les necessitats que han identificat a les diferents demarcacions per fer front als reptes relacionats amb l’envelliment, les addicions o les desigualtats i la vulnerabilitat.
Els Consells Territorials acullen representants de la Generalitat, del món local i acadèmic i dels col·legis professionals relacionats amb la salutpública, així com també del tercer sector i del teixit associatiu. En conjunt les comissions dels diferents consells impliquen a més de 800 professionals de tota Catalunya.
El Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública (PINSAP) de la Generalitat de Catalunya és una iniciativa alineada amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per impulsar la salut des de tots els àmbits de l’acció del Govern i la societat, és a dir “salut a totes les polítiques”. Un dels objectius del PINSPAP 2017-2020 és portar les estratègies de salut a totes les polítiques a tot el territori.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×