Autor Societat
6 juliol 2018 a 18:00

Graduació de la 31a promoció del curs de formació bàsica policial

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

255 nous agents de les policies locals de 67 Ajuntaments catalans

31 Promocio Policies Locals //Foto: Conselleria Interior

31 Promocio Policies Locals //Foto: Conselleria Interior

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes, ha presidit a Mollet del Vallès l’acte de lliurament de diplomes del Curs de formació bàsica per a policies 2017-2018 de l’Escola de Policia de Catalunya. Enguany s’han graduat 255 nous agents de les policies locals de 67 Ajuntaments catalans.
Durant el seu discurs, el conseller ha volgut destacar “el compromís d’aquests 255 homes i dones que heu decidit ser policies, no només com una feina, sinó com un ofici, l’ofici de posar els altres per davant de vosaltres mateixos”.
El titular d’Interior, ha felicitat als nous graduats i els ha desitjat sort “perquè la seva sort és la sort del país”“Confiïn en nosaltres perquè nosaltres confiem en vostès”, ha insistit.
Per la seva banda, la directora de l’ISPC, Montserrat Royes, s’ha mostrat “especialment feliç pel valor institucional d’aquest acte que malgrat les dificultats polítiques dels darrers mesos, s’ha pogut dur a terme”.
Royes també ha destacat que “aquests mesos de formació teòrica i pràctica han estat molt intensos per tots, alumnes i formadors per tal que estiguin el màxim de preparats possibles, un cop incorporats als seus destins professionals”.
 
El curs de la 31a promoció es va iniciar el mes de setembre passat, amb 281 agents dels quals 24 han suspès i 2 han causat baixa.
Pel que fa a la localitat de procedència dels alumnes, la demarcació de Barcelona és la que ha aportat més policies enguany; en concret, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat i els dos Vallesos són les comarques d’on provenen més alumnes. Pel que fa a les comarques de Girona, la Selva, el Baix Empordà i el Gironès són les que compten amb més alumnes. El Tarragonès és la comarca d’on provenen més alumnes de la demarcació de Tarragona, i finalment la de Lleida, és la demarcació menys representada amb alumnes que provenen del Segrià, Solsonès i Noguera.
 
L’edat mitjana dels alumnes es situa en els 32,7 anys, i pel que fa al gènere, un 19,35%, són dones i un 80,65% són homes.
Pel que fa al nivell d’estudis, el nombre d’alumnes amb estudis universitaris és del 32,62%.
El 31è curs de formació bàsica per a policies
 
Els Curs de formació bàsica per a policies capacita l’alumnat per integrar-se en els cossos de la Policia de Catalunya i per exercir les funcions bàsiques d’un servei de policia.
La formació impartida a l’ISPC fa especial èmfasi en la transmissió de valors de proximitat, compromís, integritat, respecte, voluntat de servei i sentiment de pertinença. En aquest sentit, els alumnes treballen aprenent tècnica policial, amb tot el fonament legal per la pràctica policial, tota la formació amb deontologia i drets humans i tot ho fan fonamentant-ho en valors per donar el màxim d’ells pel cos i pel bé comú. A partir d’avui els aspirants que han superat el curs iniciaran un període de pràctiques.
L’ISPC s’ha convertit en un referent europeu en l’ensenyament integral dels cossos que operen en la seguretat i les emergències, des de policies, bombers, agents rurals fins a tècnics penitenciaris o instructors de seguretat privada.
 
Grau en seguretat
 
Aquest curs 2017-2018 el grau ha completat el seu pla d’estudis i compta amb un total de 275 estudiants. L’Institut es consolida com a centre universitari. S’ha reforçat de manera especial la vinculació amb el món professional, tant en l’àmbit públic com privat, amb la finalitat de facilitar la realització de les pràctiques dels alumnes, així com la inserció laboral dels futurs graduats. És en aquest sentit que hem signat convenis de cooperació educativa per a les pràctiques dels estudiants amb 35 empreses i institucions diferents amb una oferta total per aquest curs de 71 llocs de pràctiques.
El setembre de 2014 comença el grau en Seguretat, que es realitza a l’ISPC com a centre adscrit a la UB. És un projecte de país, que  connecta el sistema universitari amb l’empresarial i l’institucional i que ho fa a partir d’una iniciativa del Govern.
L’objectiu del grau és preparar l’alumnat per a l’exercici de les competències relacionades amb el coneixement de la seguretat des d’un punt de vista holístic. Es tracta de dotar el nostre país de professionals amb formació superior de nivell universitari per tal que puguin desenvolupar la seva activitat com a analistes i gestors de la seguretat.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×