Hummus de piquillos
A l’estiu, un aperitiu lleuger i fresc va fantàstic; avui preparem una recepta variant d’altres anteriorment elaborada (hummus tradicional), però plena de gustos.
Ingredients per a 4 pax
• 380 grams de cigrons cuits
• 250 gr de pebrots del piquillo escorreguts
• 60 gr oli d’oliva verge
• 1 cullerada de tahini (pasta de sèsam) (o suc de llimona en el seu lloc)
• 1 culleradeta pebre vermell dolç
• Sal
Elaboració
Posar els cigrons, els pebrots, l’oli i la sal al got de la batedora, treballar el temps necessari per aconseguir una pasta cremosa. Retirar a un bol petit, corregir de sal si fos necessari i afegir-li el pebre vermell dolç. Barrejar.
Posar en un bol l’hummus de pebrots del piquillo i decorar amb oli. Posar pans de diferents formes per acompanyar (preferentment torrats).
Consell
Si podem disposar d’una blender (got americà d’alta potència), aconseguirem un tahini de gran sabor i sempre més natural que el comprat a botigues, ple de conservants.
Mantenir l’hummus a la nevera per gaudir-fred, en dies de calor.
Si no es disposa de tahini, podem substituir-lo per suc de llimona.
Autor: dlcocinaygastronomia.com