Autor Societat
8 Juliol 2018 a 10:00

La diputació aporta 184.000 euros per 3.000 beques

Per activitats socioeducatives d’infants i adolescents

Colonies//Foto: diba

Colonies//Foto: diba

La Diputació col·labora, un any més, amb les campanyes d’estiu de Fundesplai i de la Fundació Pere Tarrés amb una aportació total de 184.000 euros a les dues entitats, que permetrà dotar a uns 3.000 infants i adolescents de municipis de la demarcació de Barcelona amb beques per accedir a activitats socioeducatives aquest estiu.

La Fundació Pere Tarrés impulsa enguany la campanya “Cap infant sense colònies”, la qual té l’objectiu que infants en risc d’exclusió social puguin gaudir d’activitats de lleure durant les seves vacances. L’any passat hi van accedir 4.531 infants.

Fundesplai promou la campanya “Encerta l’Estiu – Un estiu per a tothom!“, que ofereix més de 1.000 tandes d’activitats i de 60.000 places entre colònies, casals, campaments, rutes i intercanvis per a infants i joves de 3 a 25 anys. L’any passat es van lliurar 5.387 beques a infants en situació de risc social que van poder gaudir de les activitats programades. La campanya d’estiu d’enguany es vol vincular, també, a “EnCORatja’t“, la proposta educativa per la igualtat de gènere i la violència zero que estan treballant els esplais i les escoles que formen part de l’entitat.

Ambdues campanyes parteixen de la idea que el lleure educatiu a l’estiu és un espai ple d’un ampli ventall de possibilitats educatives que ajuden a pal·liar els efectes de les desigualtats socioeconòmiques dels infants en risc d’exclusió social, pel que volen garantir que cap infant quedi al marge de les colònies i casals durant les vacances escolars.

Malgrat la millora d’alguns indicadors macroeconòmics, hi ha moltes famílies per a les quals aquesta recuperació no ha arribat i els impedeix, entre altres coses, que els infants puguin gaudir d’activitats de lleure durant l’estiu. L’any 2016, 1 de cada 4 infants es trobava en situació de risc de pobresa a Catalunya.

 

Switch to mobile version