Autor Economia
21 Juliol 2018 a 10:00

MCMutual dona servei a 463.400 persones i 45.052 empreses

La sinistralitat, la qualitat sanitària i la transformació digital, àmbits d’actuació prioritaris

Junta General MCMutual//Foto: MCMutual

Junta General MCMutual//Foto: MCMutual

MC MUTUAL, Mútua Col·laboradora amb la Seguretat Social, va ingressar 325.791.220 euros procedents de les quotes cobrades de la Seguretat Social a Catalunya, un 7,5% més que en l’exercici anterior. El nombre de treballadors protegits va ser de 463.485 persones, de les quals 53.376 eren treballadors autònoms. L’entitat també va prestar servei a 45.052 empreses a Catalunya.

Per oferir un servei amb el màxim nivell de qualitat, MC MUTUAL, amb seu central a Barcelona per a tot l’Estat espanyol, compta amb 37 centres assistencials i administratius propis repartits a les quatre demarcacions catalanes, dotats especialment per al tractament dels accidents de treball i les malalties professionals així com per efectuar el seguiment de la incapacitat temporal per contingències comuns.

Aquestes dades van ser presentades a la Junta General de l’entitat, celebrada a Barcelona, ​​el passat dijous 12 de juliol. L’entitat va tancar l’any amb una població protegida de 1.331.910 persones, un 5,2% més, de les quals, 214.423 eren treballadors autònoms. Tot això en un any en què també va créixer el nombre d’empreses que van confiar en MC MUTUAL per tenir cura de la salut laboral del seu equip humà. A finals de 2017, les empreses associades sumaven 166.031, un 2,23% més que el 2016 i la quota de mercat es va mantenir al voltant del 7,49%.

El director general de MC MUTUAL, Eduardo Vidal, en la seva intervenció davant la Junta General, ha ressaltat que “l’exercici 2017 ha seguit la tendència positiva del 2016, en coherència amb la recuperació de l’activitat econòmica i del mercat laboral, el que ha repercutit favorablement en els resultats de la Mútua “. I ha afegit que “el context econòmic favorable també ha incrementat l’absentisme laboral, cosa que, sumat a l’augment de població protegida en les contingències comuns, ha fet que el percentatge de la despesa d’incapacitat temporal sobre les quotes meritades en contingències comuns hagi ascendit notablement”.

Contra la sinistralitat i per la qualitat sanitària i la transformació digital

MC MUTUAL ajuda a les empreses mutualistes a reduir l’absentisme, així com a combatre l’increment de la sinistralitat mitjançant un assessorament adaptat a les seves necessitats, que permet importants estalvis en costos laborals, amb iniciatives com ara: el Pla d’Acció per a Empreses amb especial sinistralitat (PAEES), que ha suposat evitar 387 accidents de treball amb baixa i aconseguir un estalvi de 7.461 jornades de treball perdudes a l’any; o les formacions en línia en Prevenció de Riscos Laborals (PRL), tant per als treballadors com per a les empreses associades, que es van incrementar en un 20% respecte a 2016.

Així mateix, el Pla de Qualitat Sanitària 2017-2019 ajudarà a optimitzar recursos i sinergies del treball quotidià per fer-lo més efectiu i segur. Els dos objectius principals del pla són el desenvolupament dels professionals de MC MUTUAL i millorar l’experiència del pacient. La transformació digital també és una aposta important de MC MUTUAL per evolucionar juntament amb les seves empreses mutualistes i usuaris, per dur a terme les seves gestions amb la mútua de forma fàcil, segons les seves necessitats.

Tant la prevenció, com la qualitat sanitària i la transformació digital tenen com a objectiu central fomentar la relació personalitzada amb empreses i usuaris, principal valor característic de MC MUTUAL

Switch to mobile version