Autor Esports
22 juliol 2018 a 18:00

Primera edició del Gran Premi Fundació Isidre Esteve

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Es celebrarà al Circuit Barcelona-Catalunya el proper 26 de juliol 

Premi Fundacio Isidre Esteve//Foto:Looker Photography

Premi Fundacio Isidre Esteve//Foto:Looker Photography

La Fundació Isidre Esteve organitzarà el proper dijous 26 de juliol el primer Gran Premi FIE al Circuit de Barcelona-Catalunya. Aquesta iniciativa neix amb la finalitat de donar a conèixer les diverses activitats que organitza la institució per fomentar la unió de les persones a través de l’esport i els seus valors, independentment de les seves capacitats físiques. La festa solidària comptarà amb un ampli programa d’activitats, que inclou una cursa inclusiva de relleus en handbike o bicicleta i un sopar de gala com a gran colofó.

Des del seu naixement, la Fundació Isidre Esteve, liderada pel pilot d’Oliana que fa 11 anys va patir una lesió medul·lar mentre competia en moto, s’ha bolcat en millorar la qualitat de vida de persones amb alguna discapacitat física o problemes de mobilitat reduïda mitjançant l’exercici físic. A través del Centre Pont de Sant Cugat i el Centro Puente de Vigo, han comprovat que l’esport és una gran eina d’inclusió social.

Amb aquesta premissa, la Fundació Isidre Esteve ha preparat un esdeveniment únic al Circuit de Barcelona-Catalunya. La festa començarà a les 16:00 i conclourà passada la mitjanit. L’extens programa d’activitats inclou una cursa de relleus a partir de les 18:00 en handbike o bicicleta entre equips formats per col·laboradors i amics de la Fundació. Ja han confirmat la seva participació diversos esportistes d’elit com Laia Sanz, Iván Cervantes, Gerard Farrés, Carles Checa, Alex Crivillé, Cyril Despres i Jaume Betriu, entre altres.

Pels més petits s’habilitarà la zona infantil “posa’t a la seva pell”, en la que, a través de l’esport i la diversió, tindran l’ocasió de conèixer de primera mà la dificultat de desenvolupar-se amb alguna discapacitat física. Els joves podran realitzar un slalom en cadira de rodes, així com jugar partits de goalball i de volei asseguts, activitats que els permetran experimentar el que suposa ser invident o anar en cadira de rodes. El seu esforç serà recompensat amb un berenar, abans d’assistir a un taller de dibuix on tractaran de plasmar en un paper els valors apresos.

Els assistents que així ho prefereixin, tindran la possibilitat de realitzar una volta al traçat del Circuit amb el seu propi cotxe o conèixer per dins les instal·lacions en una visita guiada pels espais normalment tancats al públic i que es mostraran durant el Gran Premi FIE.

La jornada serà amenitzada amb una batucada a càrrec de Batokatú d’Oliana i, després de l’entrega de trofeus, arribarà el torn de l’actuació de la Bandarra Street Orkestra. Aquest concert (20;50) servirà per donar la benvinguda als assistents al sopar de gala a càrrec del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental. Serà el fermall d’or a una jornada molt intensa que finalitzarà amb l’actuació del popular humorista i imitador Pep Plaza.

“Ens agradaria que el Gran Premi FIE es converteixi en la gran festa anual de la Fundació i ens permeti promoure la nostra tasca d’integrar a persones amb discapacitat física en la societat a través d’una eina tan universal com és l’esport. Estem molt agraïts per tantes mostres de suport rebudes i esperem que aquesta iniciativa ens ajudi a conscienciar a la societat sobre les necessitats que tenen les persones amb mobilitat reduïda”, explica Isidre Esteve.

Per a participar al Gran Premi Fundació Isidre Esteve existeixen diverses modalitats dirigides a empreses, tot i que també és possible gaudir d’aquesta festa solidària a títol individual.

Més informació a www.fundacioisidreesteve.org.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×