Autor Societat
14 agost 2018 a 10:00

Els turistes estrangers incrementen un 13,6% la despesa total realitzada

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

A Catalunya al juny del 2018

enoturisme

Enoturisme a Catalunya // Imatge del web http://www.turismepriorat.org/

La despesa total realitzada pels turistes residents a l’estranger amb destinació principal a Catalunya se situa en 2.402 milions d’euros al juny del 2018, xifra que suposa un increment del 13,6% respecte el mateix període de l’any anterior.

Per país de residència habitual destaquen Estats Units i Regne Unit amb una despesa total de 360 i 250 milions d’euros (increment interanual del 32,3% i 9,8%, respectivament) i França amb una despesa de 177 milions d’euros (decrement interanual de l’1,2%).

La despesa mitjana diària per persona és de 198 euros, dada que suposa un increment interanual del 4,6%. Les partides de despesa principals corresponen al transport internacional (685 milions d’euros) i a la d’activitats (478 milions d’euros).

L’estadística Despesa del turisme estranger (TURDEST) a Catalunya ofereix informació mensual i anual de la despesa, la despesa mitjana per persona i la despesa mitjana diària per persona, dels turistes residents a l’estranger que tenen Catalunya com a destinació principal del viatge.

La consulta interactiva d’aquesta estadística permet creuar les següents variables principals: país de residència habitual, motiu del viatge, allotjament principal, tipus de despesa, organització i durada del viatge i per vies d’accés. També ofereix la variació interanual de cada variable. El període de referència de les dades és el mes que s’acaba el viatge, amb independència de la durada.

L’Idescat realitza una explotació mensual de l’Estadística de moviments turístics en frontera i Enquesta de despesa turística de l’INE i amplia els resultats de la despesa per a Catalunya.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×