Autor La recepta
27 Setembre 2018 a 12:00

Cuixetes farcides al forn

Cuixetes farcides al forn//Foto:dlcocinaygastronomia.com

Cuixetes farcides al forn//Foto:dlcocinaygastronomia.com

La recepta d’avui necessita temps, ja que el desossat de les cuixes el realitzem in situ, així aconseguirem que el resultat final a l’emplatar sigui més divertit .Veiem:

Ingredients per a 2 pax
• 4 cuixes de pollastre
• 3 talls de formatge per fondre
• 2 patates mitjanes
• ½ pebrot vermell petit
• 20 panses
• orenga
• sal, pebre
• oli d’oliva
• Ajonesa (o lactonesa)

Elaboració:
Preescalfar el forn a 200ºC.
Rentar i tallar en meitats les patates. Coure durant 5 minuts en aigua amb sal (les preparem perquè en el forn no s’assequin tant), després escórrer i introduir al forn en una safata, amb un rajolí d’oli i empolvorades amb orenga. Les deixem al voltant de 40 minuts, els últims deu en posició de gratinat.

Piquem en brunoise el pebrot vermell.
Piquem també les panses, finament.
En una paella, sofregim tots dos, fins que s’estovi el pebrot. Afegim sal i reservem.
Amb una punta (ganivet petit ben esmolat) o millor, un desossador, anem netejant l’os i separant-lo de la carn (sense trencar-la), per aconseguir que no se’ns desmunti la seva forma ni se’ns obri. És laboriós, cal col·locar el ganivet sobre l’os i moure’l com si pintessim (així s’aconsegueix “netejar” de carn).
Amb cura, es separa la carn de les dues puntes de l’os, perquè tant la pell com la carn interna llisquin per l’os i aquest surti net. Important tractar la carn amb cura per no destrossar-la.
A continuació, omplim les cuixes, primer tallem la rodanxa de formatge en tres parts i introduïm una, pressionant contra la carn. Ara el pebrot i les panses; tanquem en la mesura del possible el cuixeta i pressionem el farciment cap a la part més estreta d’aquest, hi afegim una mica de sal i pebre i reservem. Seguim el mateix procés amb la resta de cuixes.
En una paella molt calenta, hi afegim unes gotes d’oli i segellem lleugerament les cuixes, una a una. De seguida s’encongiran, vigilar que no surti el farciment.
Li donem dues voltes i els passem a una safata de vidre. Els introduïm al forn quan treiguem les patates, els reguem amb oli; amb 10 minuts a la graella del centre, més dos minuts de gratinat, els tindrem llestos (en funció sempre, és clar, de la mida de les cuixes).
Per acabar preparem la ajonesa o lactonesa (recordem, en receptes anteriors: all, sal, oli i llet).
Només ens queda emplatar, dues cuixetes per plat, amb dues patates i dos punts de salsa.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version