Autor La recepta
28 Novembre 2018 a 12:00

Espigalls bullits

Brotons i espigalls//Foto: DARP

Brotons i espigalls//Foto: DARP

Ingredients:

  • 1 kg – Espigalls
  • Aigua
  • Sal
  • Oli
Preparació:

Netegeu i talleu els espigalls.
Bulliu-los amb aigua abundant i sal durant 20 minuts.
Escorreu-los i amaniu-los amb oli.

Variacions:
Es poden menjar amb patates, amb llegum i també acompanyant el peix.

La col brotonera és una varietat de col que només produeix fulles allargades. D’octubre a novembre genera uns brots amb molta fulla que s’anomenen col verda o col de brotó a Sitges i brotons a la resta del Garraf. Al gener, abans que tingui lloc la floració, apareixen els espigalls, que es poden collir fins al mes de març. Els brotons i espigalls tenen un gust suau de col i un color verd fosc.

S’acostumen a menjar frescos, bullits i amanits amb un raig d’oli o passats per la paella amb cansalada i mongetes.

Categoria: Verdures.
Font: Corpus Culinari Català
Switch to mobile version