Autor Economia
26 Novembre 2018 a 15:00

La consolidació del Black Friday obliga a una revisió del model del comerç

Segons les entitats integrades a RETAILcat

intenció compra Black Friday// RETAILcat

intenció compra Black Friday// RETAILcat

Previsions per aquesta campanya:

Divendres passat, Black Friday, 3 de cada 4 persones consultades tenia intenció de comprar i per al 65% la principal motivació de compra aquests dies són els grans descomptes i promocions.

Un 80% té la intenció de combinar la compra a botigues i la compra online.

4 de cada 10 compres online es faran des d’un smartphone.

El 50% ha visitat les botigues els dies previs per a informar-se del que posteriorment té intenció de comprar.

1 de cada 2 compres d’aquests dies correspon a una anticipació de les compres de Nadal.

Aquestes previsions, segons estudis de la NRF i de McKinsey, coincideixen plenament amb el que es produeix aquests dies a Catalunya

A Catalunya, on no hi ha un dia festiu (Giving Thuersday) que enmarca aquesta campanya, com passa als USA les promocions en alguns casos s’allarguen més dies. Segons les entitats integrades a RETAILcat, un 70% d’empreses han començat les promocions entre ahir i avui i s’allargaran fins diumenge o dilluns. El 30% en canvi, ha fet promocions durant tota la setmana.

El Black Friday està totalment consolidat a Catalunya. Ja fa dies que empreses grans, mitjanes i petites anuncien les promocions per aquestes dates. A més del comerç, s’hi han afegit empreses de serveis molt diverses (immobiliàries, centres de formació, perruqueries, gimnasos, farmàcies…), també la banca, els clubs esportius, … avui tothom ha celebrat el Black Friday.

Hem de valorar com a sector on ens porta tot això. El Black Friday pot arribar a ser una arma de doble tall. “Amb aquestes campanyes d’alta concentració, ens ho juguem tot a una carta. En el fons no es produeix un creixement real en vendes, perquè son vendes que es deixen de fer en dies anteriors i posteriors, i en canvi els marges es veuen molt afectats” afirma Calbet.

El sector està en plena transformació. “Hem de reinventar-nos per tal que els comptes de resultats de les empreses siguin sostenibles a mig i llarg termini, alhora que donem una experiència memorable i aportem valor als nostres clients. Tenim un gran repte!”, conclou el President de RETAILcat.

Fonts:

https://nrf.com/media-center/press-releases/nrf-survey-says-more-164-million-consumers-plan- shop-over-five-day

https://www.mckinsey.com/business-functions/marketing-and-sales/our-insights/black-friday-2018- consumers-are-eager-more-digital-and-willing-to-spend

Switch to mobile version